Kraftigt fald i overskuddet hos Ikea Danmark

Trods en stigende omsætning på 3 pct. i forhold til sidste regnskabsår faldt overskuddet efter skat.

Johan Laurell, der er ny landechef for Ikea i Danmark, har aflevet et regnskab med fremgang i omsætningen, men med et større fald i overskuddet. PR-foto.

Omsætningen hos Ikea i Danmark steg til 4,3 mia. kr., men overskuddet faldt alligevel markant fra 321 mio. kr. til 217 mio. kr. i år.

Ikea oplyser selv, at det store fald i overskuddet på 104 mio. kr. blandt andet skyldes udgifter til investeringer i både de fysiske butikker (offline) og til at gøre det nemmere at købe på nettet (online).

Antallet af besøgende i varehusene steg en kende til næsten 10,9 mio. mennesker, mens antallet af besøg på Ikea.dk steg med over to mio. til 36,6 mio. besøgende.

Ikea har såkaldt skævt regnskabsår der sluttede i august i år, så tallene dækker over perioden 2017/18.

»Konkurrencen på det danske detailmarked er spændende og udfordrende. Som virksomhed konkurrerer vi ikke kun med andre kæder. Vi konkurrerer også om danskernes opmærksomhed og prioriteringer,« siger Johan Laurell, der i foråret afløste Dennis Balslev på posten som Ikea Danmarks adm. direktør.

Væksten i omsætningen var i det netop afsluttede regnskabsår drevet af et stærkt salg af køkkener og møbler samt boligtilbehør til stuen, oplyser Ikea.

Ikea har de senere år investeret i det varehuskæden kalder ”nye digitale servicer, der binder online-købet sammen med salg fra varehusene”.

Det har været med til at nedbringe leveringstiderne, så Ikea i dag kan levere inden for 1-2 dage i hele landet. Tidligere kunne der gå uger.

»Jeg synes, det er fantastisk, at vi nu er i stand til at levere et køkken fra den ene dag til den anden. Det er enestående i Danmark, men faktisk også, hvis vi kigger ud i den store verden. Vi har rykket os markant på levering og service, og den rejse skal vi fortsætte for at imødekomme danskernes livsstil og nye forbrugsvaner, hvor convenience og digitale løsninger er tæt forbundet,« siger Johan Laurell.

Ikea Danmark beskæftiger i alt 2696 medarbejdere fordelt på fem varehuse, på servicekontoret i Taastrup og på et lager i Brøndby.

Læs også
Top job