Erhverv
0

Ryanair-ansatte ”sov på gulvet” – nu er de blevet fyret

Et opstillet billede, der gik viralt, får nu konsekvenser for seks Ryanair-ansatte.

I alt seks Ryanair-fly måtte omdirigeres til Malaga Airport på grund af orkanen Leslie. Foto: AP Photo

Et billede af seks sovende Ryanair-ansatte på et gulv i Malagas lufthavn gik tidligere på året viralt og førte til heftig kritik af Ryanair.

Siden viste det sig, at billedet var opstillet, og nu er de seks Ryanair-ansatte blevet fyret. Det skriver BBC.

Over 20 besætningsmedlemmer fra Ryanair strandede den 14. oktober i Malaga Airport på grund af orkanen Leslie. Ifølge Ryanair tilbragte besætningsmedlemmerne kort tid i et crewrum i lufthavnen, inden de blev flyttet til VIP-loungen.

Men de sov ikke på gulvet. Billedet, som blev delt på de sociale medier, var altså falskt. Videooptagelser afslører, at besætningen samler sig og derefter lægger sig på gulvet for at tage billedet.

Nu har Ryanair så fyret de seks ansatte, som figurerer på billedet. Ryanair mener, at de seks ansatte har skadet flyselskabets omdømme, og at tilliden til de seks ansatte er uopretteligt brudt, skriver BBC.

I alt seks Ryanair-fly måtte omdirigeres til Malaga Airport på grund af orkanen Leslie. Det lykkedes ikke for det irske lavprisflyselskab at finde hotelovernatning til 800 passagerer samt de 36 besætningsmedlemmer, der ankom til lufthavnen.

Derfor måtte alle overnatte i lufthavnen.

Portugals nationale fagforening for flyvepersonale, SNPVAC, har tidligere afvist Ryanairs forklaring om, at Ryanair-besætningen kun tilbragte kort tid i crewrummet. SNPVAC mener, at besætningsmedlemmerne hverken havde adgang til mad, drikke eller et sted at sidde, da der kun var siddepladser til otte personer.

BRANCHENYT
Læs også