Erhverv
0

Bavarian fastholder forventningerne efter halvsløjt kvartal

Biotekselskabet fik et driftsoverskud på 19 mio. kr.

Bavarian Nordic har siden 2003 samarbejdet med den amerikanske regering om udvikling af forskellige vacciner. Arkivfoto: Philip Davali/Polfoto

Selv om biotekselskabet Bavarian Nordic oplevede en kraftig nedgang i både omsætning og overskud fastholder selskabet forventninger til hele 2018.

Omsætningen efter ni måneder landede på 319 mio. kr. mod 1,3 mia. kr. i samme periode året før.

Og et overskud sidste år for skat og renter, efter de første tre kvartaler, på 531 mio. kr. blev vekslet til et underskud på 261 mio. kr.

Grunden til at Bavarian kan fastholde sine forventninger skyldes, at "hovedparten af omsætningen i 2018 er relateret til vores kontrakt med den amerikanske regering om produktion af MVA-BN bulkvaccine, som er færdigproduceret".

Her mangler man at få registreret betalingen, som ikke skulle falde i tredje kvartal.

Derfor er regnskabet fortsat præget af store udgifter til forskning og markant lavere omsætning end i samme periode sidste år.

Bavarian Nordics forventninger for hele 2018 er en omsætning på 500 mio. kr. og et underskud på den primære drift på 385 mio. kr.

Selskabet har indsendt en registreringsansøgning til de amerikanske myndigheder for koppevaccinen MVA-BN. Her afventer man accept og en forventet godkendelse ventes i løbet af 2019.

Bavarian har mange tunge projekter i gang i form af to nye forsøg med kræftimmunterapi, en RSV vaccine på vej gennem fase 2 samt endnu et fase 2 forsøg mod chordoma, som er en sjælden kræfttype, der forekommer i knoglerne i bundet af kraniet og langs rygsøjlen, og som har begrænsede behandlingsmuligheder.

»Den nylige indsendelse af registreringsansøgningen i USA for vores koppevaccine afspejler styrken og kompetencerne i Bavarian Nordic i dag, som vi med stolthed anvender i videreførelsen af vores teknologi til udvikling af nye vacciner til de udækkede medicinske behov. Henover de seneste måneder har vi rapporteret stærke fremskridt i pipelinen med opstart af nye forsøg,« siger adm. direktør Paul Chaplin fra Bavarian Nordic.

BRANCHENYT
Læs også