Erhverv
0

Torm indgår joint venture om produktion af scrubbere

Rederiet Torm indgår i et joint venture, der skal producere systemer - såkaldte scrubbere - til rensning af skibes udstødningsgasser. Som led i aftalen har Torm, som får en ejerandel på 27,5 pct. i selskabet, bestilt et antal scrubbere til attraktive priser.

Aftalen skal ses i lyset af de nye svovlreguleringsregler fra 2020, hvor grænsen for svovludledning fra det brændstof, der anvendes af skibe uden for særligt udpegede emissionskontrolområder, sænkes til 0,50 pct.

Det nye joint venture, ME Production China, er etableret med ME Production, der er en førende producent af scrubbere, og Guangzhou Shipyard International (GSI), som indgår i China State Shipbuilding Corporation-koncernen. Torm får en ejerandel på 27,5 pct. i selskabet.

Selskabet skal fremstille og installere scrubbere i Kina og levere dem til en række kunder i den maritime industri til montering på nybygninger og eftermontering på eksisterende skibe.

- Dette strategiske tiltag betyder, at vi får en væsentlig økonomisk interesse i en virksomhed, som har potentiale til at blive en stor, international scrubberproducent. Det betyder ligeledes, at Torm vil kunne opnå lavere priser på vores investering i scrubbere, som i forvejen hurtigt tjener sig ind, udtaler Torms administrerende direktør, Jacob Meldgaard, i meddelelsen.

Torm har bestilt i alt 16 scrubbere hos ME Production China og underskrevet en hensigtserklæring om at købe endnu 18 scrubbere hos det nye joint venture. Med disse ordrer vil Torm installere scrubbere på mindst 21 skibe og potentielt op til 39 skibe, svarende til ca. halvdelen af Torms flåde.

Investeringen skønnes i gennemsnit at beløbe sig til under 2 mio. dollar per scrubber inklusive installationsomkostninger.

- Det glæder os meget at indgå et joint venture, som kan udnytte synergierne mellem en førende scrubberproducent, et af verdens største skibsværfter og Torm, som er et af verdens største produkttankrederier.

- Ud over det økonomiske potentiale sikrer dette joint venture os adgang til scrubbere af høj kvalitet, hvilket kan blive en udfordring for nogle rederier i tiden frem til 2020, som er fristen for at overholde IMO's svovlkrav, udtaler Jesper S. Jensen, teknisk direktør i Torm.

BRANCHENYT
Læs også