Erhverv

Danske Bank dropper Topdanmark og laver strategisk aftale med Tryg

Topdanmark mister en vigtig distributionskanal med salg gennem Danske Bank, efter at banken har opsagt en aftale med Topdanmark om distribution af skadesforsikringer og i stedet har lavet et strategisk partnerskab med Tryg i Norden.

Danske Bank er gået over til Tryg. Dermed har Topdanmark mistet en vigtig kunde og omkring 10 pct. af deres nysalg af skadesforsikringer til privatkunder. Foto: Philip Davali Foto: Philip Davali

Topdanmark har solgt forsikringer gennem Danske Forsikring siden 1. januar 2000, men opsigelsen betyder, at samarbejdet ophører med virkning pr. 1. januar 2020.

Indtil denne dato vil parterne fortsætte samarbejdet om de kunder, der har tegnet forsikring gennem Danske Forsikring, og den pågældende portefølje tilhører Topdanmark, skriver forsikringsselskabet i en meddelelse.

Topdanmark forventer, at selskabets salg til nye kunder via Danske Bank i 2018 forventes at udgøre omkring 10 pct. af selskabets nysalg på skadesforsikringsområdet.

- Topdanmark tager opsigelsen til efterretning. Topdanmark har stor erfaring med distribution via pengeinstitutter og går derfor i gang med at afdække alternative afsætningskanaler som erstatning for salget gennem Danske Bank, skriver selskabet.

Tryg glæder sig omvendt over at have fået Danske Bank ind i folden som distributionspartner.

- Vi ser frem til at tilbyde bankens kunder de mest innovative forsikringsløsninger i markedet, siger Johan Kirstein Brammer, som er CCO hos Tryg, i en meddelelse.

BRANCHENYT
Læs også