Erhverv

Investorerne er vilde med boligbyggeri

Investorerne er ikke længere primært fokuseret på boligbyggeri i København, Aarhus, Aalborg og Odense. Nu får også provinsen glæde af pensionskassemillionerne, der placeres i byggeprojekter over hele landet, viser en ny undersøgelse fra ingeniørvirksomheden Cowi.

Interessen for boligbyggeri blandt de store investorer er markant og gælder hele landet. Især topper geografisk bredde, bæredygtighed og blandede boligformer på hitlisten. Foto: Henrik Malmgreen

De senere år er der sket et boom i boligbyggeriet i de største danske byer, hvilket bl.a. har betydet øget konkurrence om de bedst placerede byggegrunde. Derfor går de store investorer nu nye veje med henblik på sikre afkastet fra deres boliginvesteringer. Interessen for nye projekter er naturligvis fortsat stor i København, Aarhus, Aalborg og Odense, men pensionskasserne kigger nu i højere grad mod forstæderne og de mellemstore byer. Og de viser i det hele taget en øget interesse i en geografisk bredde i de boligprojekter, de går ind i. Samtidig stiger interessen for bæredygtigt byggeri og ikke mindst blandede boligtyper. Det viser en ny Cowi-undersøgelse, som er foretaget blandt en række af de toneangivende danske investorer.
..

BRANCHENYT
Læs også