Erhverv

Goldman Sachs sagsøges af Abu Dhabi-kapitalfond

Goldman Sachs anklages for, at have bestukket kapitalfonden IPIC's tidligere direktør.

Goldman Sachs' hovedkvarter i New York. Foto: AP Photo/Richard Drew

Den amerikanske bank Goldman Sachs er blevet sagsøgt af kapitalfonden International Petroleum Investment Company (IPIC) fra Abu Dhabi, der anklager banken for bestikkelse af tidligere ledende ansatte i kapitalfonden.

Det skriver Financial Times.

IPIC har således onsdag lagt sag om erstatningskrav an mod den amerikanske storbank i delstaten New York. Foruden banken har kapitalfonden også lagt sag an mod Tim Leissner, der er tidligere partner i banken.

I 2015 købte IPIC aktier for et beløb i milliardklassen. Købet blev arrangeret af Goldman Sachs og udstedt af den statslige malaysiske udviklingsfond 1MDB. Da sidstnævnte misligholdt aftalen, gik den daværende malaysiske regering med til at erstatte IPIC, og siden da har den nuværende regering sat sig imod erstatningskravet.

IPIC anklager nu Goldman Sachs for at have bestukket kapitalfondens tidligere direktør Khadem al-Qubaisi samt Mohammed al-Husseiny, der er administrerende direktør i et af kapitalfondens underfirmaer, med det formål at få direktørerne til at opfordre kapitalfonden til at handle mod egen interesse, som et led i en "kæmpestor international konspiration for at tilvende sig milliardvis af dollar" fra 1MDB.

BRANCHENYT
Læs også