Erhverv

Nyhed: En »one time experience« lakker mod enden for coronakrisens købmænd. Nyhed: Danske aktier i bunden over verdens bedste aktiemarkeder lige nu. Nyhed: Europa går ikke i stå, hvis Putin lukker for gassen.

1.000 bryggerier brygger samme øl for at hjælpe ofre

Skovbrandene i Californien var de værste nogensinde med 88 døde - nu går bryggerier over hele USA sammen for at samle penge ind.

Fra Californien til Louisiana i USA går bryggerier nu sammen om at brygge den samme øl, som skal sendes i handlen over store dele af USA den 17. december.

Hele overskuddet går til ofrene for Californiens værste skovbrand, der endelig er blevet slukket, skriver CNN.

Branden, der bliver kaldt Camp Fire, er den værste og mest ødelæggende i Californiens historie med 88 omkomne.

Det var Sierra Nevada Brewing Company, der begyndte med at lave en ”Resilience IPA” (modstandskraft IPA, red.) øl, hvor hele overskuddet skal gå til ofrene.

Men nu har ideen spredt sig til store dele af USA, hvor flere end 1.000 bryggerier har meldt sig. Opfordringen blev sendt via Twitter og her har flere bryggerier tilmeldt sig.


Sierra Nevada Brewing Company har stillet opskriften på deres øl til rådighed, og dermed vil det være den samme øl, der bliver brygget af alle bryggerierne.

»Vi ved, at genopbygningsprocesssen kommer til at tage lang tid, men vi er med hele vejen. Vi håber, at ”Resilience IPA” får en tappehane i barer over hele landet, så vi kan skabe en solid start for området,« siger Ken Grossman, der er stifter af Sierra Nevada Brewing Company.

Alle bryggerier, der har fået opskriften, er blevet bedt om, at donere 100 pct. af salget til ofrene.

Sierra Nevada Brewing Company har til huse i Chico, der ligger vest for Paradise, der nærmest blev jævnet med jorden af skovbranden tidligere på måneden.

De indsamlede penge vil blive samlet i en fond, som herefter vil uddele penge til de mange organisationer, der er blevet oprettet for at hjælpe områdets beboere.

Læs også
Top job