Erhverv
0

Millioninvestering skal få Fitness.dk op på dupperne

Foto: Finn Frandsen

Fitness.dk's ejer, Sats, vil i løbet af 2019 investere yderligere 80 mio. kr. i fitnesskæden, der blev solgt af Parken Sport & Entertainment i september for 100 mio. kr. En børsnotering af hele selskabet kan også være en mulighed.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Sats, der ejes af den svenske kapitalfond Altor og har 240 fitnesscentre fordelt i Norden med mere end 700.000 medlemmer, vil med millioninvesteringen i Fitness.dk skabe større vækst og hente kunder fra konkurrenterne på det danske marked.

- Det danske marked er begyndt at være kendetegnet af en overkapacitet i forhold til antallet af centre. Så hvis man vil have flere medlemmer, skal man selvfølgelig tage nogle af dem før konkurrenterne. Men der er stadig muligheder for også at udvide markedet, siger Jakob Hansen, der er dansk direktør i Sats, til Børsen.

Fitness.dk's nye ejer venter en vækst på 5-10 pct. om året fremover - også på bundlinjen. Fitnesskæden har i flere år kørt med underskud, hvor kædens egenkapital faldt fra 23 mio. kr. i 2016 til minus 28 mio. kr. i 2017, hvilket ifølge Jakob Hansen skyldes, at Parken op mod frasalget af kæden lavede større nedskrivninger i niveauet 120 mio. kr.

I dag ligger egenkapitalen på 200 mio. kr.

En mulig børsnotering er på tale hos Sats-ejerne, hvor en formel beslutning vil blive taget i løbet af første halvår af 2019.

BRANCHENYT
Læs også