Erhverv

Huaweis finansdirektør beskyldes for at skjule handel med Iran

Huaweis finansdirektør, Meng Wanzhou, er fredag blevet fremstillet i retten i Canada, hvor anklageren oplyser, at Meng er blevet tilbageholdt og arresteret i Canada på baggrund af en anholdelsesbegæring fra USA, som blev udstedt i august.

Foto: AP

USA beskylder ifølge den canadiske anklager Huawei for at have brugt datterselskabet Skycom til at handle ulovligt med Iran og Meng for at have skjult forholdet mellem Skycom og Huawei, skriver Bloomberg News.

Hun anklages samtidig for bedrageri, da forskellige banker skulle være blev foranlediget til at gennemføre transaktioner, som strider mod sanktionerne, hvorved bankerne også er blevet udsat for risko for bøder.

Meng Wanzhou blev ifølge oplysningerne fremlagt i retten i Vancouver anholdt i transit mellem Hongkong og Mexico. Anholdelsen fandt sted i lufthavnen i Vancouver den 1. december.

Anklageren i Canada fremhæver i sine oplysninger til domstolen, at Meng Wanzhou har mange ressourcer til sin rådighed og ikke har nogen særlig tilknytning til Canada, hvilket taler imod frigivelse mod kaution.

BRANCHENYT
Læs også