Erhverv
0

Stor ledelsesrokade i Fords europæiske afdeling

Ford Europa gennemgår en større omstrukturering, der skal gøre virksomheden mere fremtidsfokuseret.

Fem Ford-medarbejdere får tildelt nye direktørtitler, mens en anden direktør går på pension efter mere end fire årtier hos bilproducenten. Arkivfoto: Jae C. Hong

For at sikre bedre fleksibilitet, en fremtidsfokuseret forretning og samtidig opnå en ebit-margin på 6 pct. har Ford udrullet en række organisatoriske ændringer, herunder en større ledelelsesrokade, i bilproducentens europæiske afdeling.

Omstruktureringen har desuden til formål at »øge kontrollen, fremskynde beslutninger og reducere bureaukrati«.

Det oplyser Ford i en pressemeddelelse.

Ledelsesrokaden indebærer, at Gunnar Herrmann, formand for Ford-Werke, bliver adm. direktør for Business Transformation i Ford Tyskland. Her skal han stå for implementeringen af Fords tyske plan, "Sprint to 6 Reset & Redesign".

Graham Hoare bliver samtidig udnævnt til adm. direktør for Business Transformation i Ford Storbritannien, hvor han får ansvaret for implementeringen af Fords britiske plan.

»Gunnar og Graham medbringer stor ekspertise til deres nye roller, der skal gennemføre omstruktureringen af Ford i deres respektive lande," udtaler Steve Armstrong i meddelelsen.

De to nye direktører vil rapportere til Steven Armstrong, koncernens vicepræsident og præsident for Ford Europa, Mellemøsten og Afrika.

Udnævnelsen af Graham Hoare betyder, at hans tidligere ansvarsområder som direktør for Global Vehicle Evaluation and Verification hos Ford Europa vil blive overtaget af Andrew Brumley, der i dag er chefingeniør for Vehicle Evaluation and Verification hos Ford Europa.

Samtidig overtages Herrmanns ansvar for kvalitetsafdelingen af Lee Walker, der udnævnes til direktør for Quality hos Ford Europa. Denne afdeling vil fremover rapportere til Caspar Dirk Hohage, som overtager ansvaret for afdelingen sideløbende med hans nuværende stilling som vicepræsident for Sustainability, Environment and Safety Engineering.

Kevin Reynolds, adm. direktør for Ford Europas strategiske afdeling, har desuden valgt at gå på pension efter mere end fire årtier i virksomheden med virkning fra den 31. december 2018.

»Kevin har været en nøgleperson bag den strategiske drift for en række vigtige projekter og ændringer, som vi har implementeret i vores forretning det seneste årti, herunder frasalget af Jaguar Land Rover og indgåelsen af nogle af vores mest succesrige joint ventures,« siger Steven Armstrong.

Kevin Reynolds afløser er endnu ikke meldt offentligt ud.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også