Erhverv

Elon Musk: Tesla »kan være interesseret i« at overtage General Motor's tomme fabrikker

Tesla vil muligvis forsøge at drage fordel af General Motors' store fyringsrunde og fabrikslukninger.

Elon Musk, topchef i Tesla, åbner op for et muligt køb af General Motors' tomme fabrikker. Foto: AP Photo/Chris Carlson.

General Motors varslede for et par uger siden, at der var både en kæmpe fyringsrunde og flere fabrikslukninger i sigte for den amerikanske bilgigant bl.a. som følge af Donald Trumps toldsatser på importeret stål og aluminium.

Som vanligt er Elon Musk, Teslas stifter og adm. direktør, en mand, der ser muligheder. Det gør han også i General Motors' udmelding, fortæller han i et interview med CBS News.

Her åbner teknologigrundlæggeren for, at Tesla kunne finde på at overtage General Motors' tomme fabrikslokaler.

»Det er muligt, at vi ville være interesserede, hvis de skulle sælge en fabrik eller ikke skulle bruge den, og at vi så ville overtage den,« udtaler han ifølge en række internationale medier i TV-interviewet med CBS News.

Musk har tidligere købt tomme fabrikker fra andre bilproducenter. I 2010 overtog han en fabrik i Californien ejet af General Motors og Toyota for 42 mio. dollars - ca. 276 mio kr. - og har siden omdannet den til en af firmaets store produktionsfaciliteter. Det skriver flere medier, herunder Washington Examiner og Electrek.

General Motors vil i løbet af det kommende år stoppe produktionen på fem fabrikker i Nordamerika - fire i USA og en i Canada - samt fyre op mod 15.000 ansatte. Udmeldingen har fået den amerikanske præsident til at true med at skære i den økonomiske støtte til bilgiganten.

Læs også
Top job