Erhverv

Kapitalfonde tager softwareselskab af børsen for 2,4 mia dollars

Det amerikanske software og systemselskab Travelport vil snart blive taget af børsen i USA, da kapitalfondene Elliott Management Corp. og Siris Capital har indgået en aftale med selskabet om at overtage det for 2,4 mia. dollars.

Prisen løber faktisk op i 4,4 mia. dollar, hvis man inkluderer de 2 mia. dollar, som Travelport har i gæld, og overtagelsen kommer ni måneder, efter Siris Capital købte en ejerandel i koncernen og samtidig opfordrede ledelsen til at overveje et salg.

Det skriver Bloomberg News.

Prisen kan også oversættes til 15,75 dollar per aktie, hvilket ikke var meget over fredagens lukkekurs på 15,40 dollar, og derfor steg aktien i Travelport heller ikke alverden - blot 3,1 pct. til 15,87 dollar - mandag.

Travelports bestyrelse har enstemmigt godkendt salget, men selskabet har en ret til aktivt at søge andre og højere bud på forretningen frem til den 23. januar næste år.

Travelport er en af verdens tre største udbydere af forretningssystemer inden for rejsebranchen. De to øvrige i den top tre er Sabre Corp. og Amadeus IT Group.

Læs også
Top job