Erhverv

Danica-topchef: God vækst i Sverige - men ikke rette ejer til næste skridt

Danske Bank og Danica Pension Sverige fortsætter samarbejdet i Sverige på pensionsområdet.

Danica Pension adm. direktør Ole Kragh Petersen. Foto: Danica Pension

Der er egentlig god vækst på pensionsområdet i Sverige, men Danica ville hellere fokusere på sin danske og norske forretning, hvorfor det svenske ben nu er solgt fra. Det fortæller adm. direktør Ole Kragh Petersen.

- Sverige har været en god forretning og er "vækstet" meget, men vi er kommet til et punkt, hvor vi har stillet os spørgsmålet, om vi er de rette til at tage den skridtet videre – og der er vi nået til den konklusion, at konsortiet, der har købt forretningen, vil være bedre til at tage den skridtet videre, siger han til Ritzau Finans.

Konsortiet består af de to kapitalfonde Polaris og Acathia samt de to institutionelle investorer Sampension og Unigestion.

Ole Krogh Petersen peger på, at Danica har ønsket at fokusere sin forretning på kunderne i Danmark og Norge, hvor pensionsmodellen er mere ens.

- Og så har vi fået en god pris – det skal ikke være en hemmelighed, lyder det fra direktøren.

Salget, som ifølge direktøren har været forhandlet i flere måneder, indbringer 2,65 mia. svenske kr., svarende til 1,9 mia. kr., til Danske Bank, som ejer Danica. Her falder 2,35 mia. svenske kr. som kontant betaling, mens resten kommer i form af et gældsbrev.

Når Danica ikke er de rette ejere til det næste skridt i Sverige, skyldes det, at pensionsforretningen er anderledes i Sverige.

Her er området platformsorienteret, hvor flere partnere kan varetage forskellige dele af den. Danica har i Danmark og Norge en helhedsorienteret forretning, hvor fokus er på alt fra rådgivning til forvaltning.

- Vi er, hvor vi skal være nu. Vi skal ikke sælge mere fra, for vi har valgt at fokusere på de forretningsområder, der er relativt tæt på hinanden – Danmark og Norge – hvilket er en del af vores nordiske strategi, siger Ole Krogh Petersen.

Danske Bank og Danica Pension Sverige fortsætter samarbejdet i Sverige på pensionsområdet efter salget.

Danske Bank-aktien stiger tirsdag ved 9.30-tiden med 1 pct. til 138,70 kr. på børsen i København. Det er stort set på linje med det generelle marked, idet C25-indekset øger med 0,9 pct.

Læs også
Top job