Erhverv

Tv-selskab betaler kæmpe million-erstatning for seksuelle bemærkninger

Det blev dyrt for CBS, da den amerikanske skuespiller Michael Weatherly kom med seksuelle hentydninger til en kollega og blev konfronteret med det.

CBS har måttet betale en gigantisk erstatning til skuespillerinden Eliza Dushku på grund af upassende kommentarer fra en mandlig kollega og en roducer under en optagelse. Richard Drew

Den amerikanske skuespillerinde Eliza Dushku havde glædet sig til at skulle spille en ledende rolle i tre afsnit af CBS-serien ”Bull” tilbage i 2017. Men glæde blev hurtigt vendt til skuffelse, skriver New York Times.

Skuespillerinden, der er bedst kendt for sin hovedrolle i ungdomsserien ”Buffy the Vampire Slayer”, havde fået rollen med lovning om, at den kunne blive skrevet op til at blive mere permanent end de foreløbige tre afsnit.

Det kom dog aldrig til at ske. Kort efter introduktionen af holdet bag optagelserne, stod det klart for Eliza Dushku, at tonen på tv-settet var mere end bare venskabelig - og langt fra professionel.

Foran hele holdet af fotografer, teknikere og skuespilkolleger bemærkede produceren på serien, Glenn Gordon, at hun havde potentiale til at blive mere end bare en kollega. Men det stoppede ikke der. Kort efter kom stjernen i serien, den mandlige skuespiller Michael Weatherl,y med nogle bemærkninger, der bl.a. insinuerede en trekant med Eliza Dushku og ham selv.

Efter episoden konfronterede Dushku, ifølge New York Times, Michael Weatherly, og ganske kort tid efter blev hun skrevet helt ud af serien.

Det efterlod skuespillerinden med det indtryk, at hun var blevet droppet på grund af hævnmotiver.

Den udlægning var tv-selskabet bag serien, CBS, øjensynligt enig med hende i, og også at opførslen fra henholdsvis Gordon og Weatherly var upassende, skriver New York Times.

Men først efter en intern advokatundersøgelse. En undersøgelse, som New York Times har læst, og som understregede, at CBS' håndtering af Dushkus klager var forkert håndteret og samtidig var udtryk for et generelt problem.

På baggrund af konklusionerne i undersøgelsen gik den amerikanske tv-gigant med til at indgå forlig med Eliza Dushku og betale 9,5 mio. dollars eller mere end 62 mio. kr. i erstatning.

CBS har over for New York Times bekræftet forliget og beløbet og samtidig givet udtryk for, at man arbejder på at forbedre arbejdsforhold og klima i organisationen.

Det er ikke første gang, at CBS er i vælten for upassende opførsel og seksuel chikane. Tilbage i september 2018 trak selskabets daværende topchef, Les Moonves, sig fra posten, efter at seks kvinder havde anklaget ham for seksuel chikane.

CBS udpegede i den anledning seks nye bestyrelsesmedlemmer og donerede 20 mio. dollars til organisationer, der støtter #meetoo-bevægelsen.

Læs også
Top job