Erhverv

Louis Vuitton-ejer køber luksushoteller i stor milliardhandel

Den franske modegigant LVMH opkøber den kendte hotelkæde Belmond i en handel til en værdi af over 20 mia. kr.

Arkivfoto: Gregers Tycho.

Den franske mode- og luksuskoncern LVMH, der blandt andet står bag luksusmærket Louis Vuitton, overtager hotelkæden Belmond i en handel til en anslået værdi af 3,2 mia. dollars, hvilket svarer til ca. 21 mia. danske kroner.

Det skriver flere internationale erhvervsmedier - herunder Reuters.

LVMH-koncernen betaler 25 dollars for hver enkelt Belmond-aktie, og handlen forventes at falde endegyldigt på plads i løbet af første halvår i 2019.

Belmond-kæden er kendt for sine luksushoteller, ligesom den også driver flere luksustog og hotelflodbåde. Belmond drives i dag fra hovedkvarteret i London.

LVMH-koncernen er i dag en af verdens største modekoncerner og står bag et imperium bestående af kendte varemærker inden for luksussegmentet.

Koncernen ejer bl.a. kendte champagnebrands som Möet og Dom Pérignon, vodkamærket Belvedere og cognacbrandet Hennessy, og står derudover også bag kendte modehuse som Christian Dior, Kenzo, Marc Jacobs og Fendi.

Også kendte ure- og smykkebrands som Bvlgari og TAG Heuer er en del af koncernens portefølje.

Ifølge en analyse af økonomien bag modeindustrien, som konsulenthuset McKinsey udgav i starten af december, er LVMH den tredjestørste aktør i den globale modebranche målt på værdiskabelse - kun overgået af den spanske modekoncern Inditex, der bl.a. står bag tøjkæden Zara, og den amerikanske sportsgigant Nike.

Læs også
Top job