Erhverv

Saxo Bank vil betale 3,2 mia. kr. for at købe hollandsk konkurrent af børsen

Saxo Bank pønser på at byde 6,35 euro per aktie i hollandske Bincbank.

Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP

Saxo Bank er i forhandlinger med hollandske Bincbank om en milliardovertagelse af sidstnævnte, som er børsnoteret i Holland.

Det skriver Saxo Bank i en meddelelse, efter Bloomberg har beskrevet interessen.

Saxo Bank skriver, at banken - som for kort tid siden fik helt ny ejerkreds - er i forhandlinger med Bincbank om et venligt overtagelsestilbud på 6,35 euro pr. aktie i Bincbank, som handlede til 4,72 euro pr. aktie, da børsen i Amsterdam lukkede tidligere i dag.

Det svarer godt nok til en præmie på 35 pct. og en samlet pris på omkring 3,2 mia. kr., men det er ikke meget mere end Bincbanks egenkapital.

Det illustrerer formentlig at Bincbank såvel som Saxo Bank mangler skala ifht. internationale konkurrenter som Interactive Brokers (som handler til mere end tre gange egenkapitalen på børsen).

Bincbank er ligesom Saxo Bank ikke nogen traditionel bank men en børsmægler, hvor det foruden aktiehandel er muligt at indgå gearede væddemål af forskellige slags, og Bincbank har set bedre dage.

Aktien har ligget vandret i et par år, efter den fik klø i slutningen af 2015 og starten af 2016, og det hollandske selskab har i dag en markedsværdi på ca. 2,35 mia. kr.

Nedgangen skyldes tilsyneladende et kraftigt fald i indtjeningen, men 2018 har hidtil været væsentligt bedre end sidste år.

Regnskabet for tredje kvartal viser, at Bincbank tjente 26 mio. euro på driften eller knap 200 mio. kr. i årets ni første måneder. Efter flere år med særdeles stille markeder, har 2018 været præget af mere volatilitet i en årrække, og det er guf for handelsplatforme som Saxo Bank og Bincbank, for det øger kundernes aktivitet.

Det er kun få måneder siden, at Saxo Bank fik nye medejere i form af kinesiske Geely samt finske Sampo.

Det skete via en handel, som værdiansatte det danske firma til omkring 10 mia. kr. - det samme som banken har været handlet til i en del år efterhånden.

Læs også
Top job