Erhverv

Konsulenter fra McKinsey beskyldes for at arbejde imod USA's interesser

McKinsey & Co. har ifølge New York Times forsøgt at finpudse adskillige klienter med et autoritært og korrupt ophav.

McKinsey & Co. blev stiftet helt tilbage i 1926 og har sit hovedsæde i New York foruden at have 126 andre kontorer og i alt 27.000 ansatte. Illustration: Anders Vester Thykier

Konsulentfirmaet McKinsey & Co. er så velanset over hele verden, at tusindvis af topchefer har en fortid i det nålestribede foretagende.

Men måske er konsulenterne lidt for dygtige til at få liv i skrantende forretninger. Sådan lyder det i hvert fald i en længere artikel i New York Times, der på baggrund af interviews med 40 nuværende og tidligere ansatte samt samtaler med stribevis af klienter beretter om et amerikansk firma på kant med amerikanske interesser.

Således har McKinsey & Co. indirekte eller direkte hjulpet autoritære og korrupte regimer i Saudi-Arabien, Tyrkiet, Sydafrika, Malaysia, Ukraine og Rusland, fremgår det af New York Times.

Avisen peger eksempelvis på, at McKinsey & Co. har rådgivet 22 af de 100 største statsstyrede selskaber i Kina på trods af, at disse klienter udfører nogle af regeringens mest strategiske og splittende initiativer.

McKinsey forsvarer sig i artiklen med, at forandringer bedst skabes indefra.

»Som mange andre store foretagender inklusive vores konkurrenter forsøger vi at navigere i et omskifteligt geopolitisk miljø, men vi støtter eller engagerer os ikke i politiske aktiviteter,« lyder det i en udtalelse.

Læs også
Top job