Erhverv

Klassisk sportsvogn får comeback efter 16 år

Toyota relancerer sin ikoniske sportsvogn Supra efter en pause på 16 år. Men man skal være hurtig, for der kommer kun 900 modeller til salg i hele Europa.

Toyota Supra relanceres efter 16 år i 2019. Indtil videre er dette et af de eneste billeder, man kan se af den nye model. Foto: Toyota

Er man vild med kubik og masser af hestekræfter - og japanske sportsvogne, er denne historie helt sikkert en af de bedre. Den japanske bilgigant Toyota har nemlig åbnet for, at man igen kan erhverve sig et eksemplar af firmaets ikoniske sportsvogn Toyota Supra efter 16 års pause - men i et meget begrænset antal. Det skriver frmaet i en pressemeddelelse.

Supraen fik sin debut tilbage i 1978, hvor den allerede dengang blev introduceret som en sportsmodel. Supraen var oprindeligt designet som en sporty udgave af bilfirmaets Celica-model, men med tiden fik den både sit eget design og logo.

Supraen er kendt for sin kraftfulde frontmotor med baghjulstræk - noget som også den nye femte generation kommer til at bibeholde.

Præcis hvordan den nye model kommer til at se ud, vides ikke. Indtil nu er der kun frigivet billeder, hvor bilen helt efter kutyme er beklædt med camouflage, så man ikke kan se detaljerne.

Det endelige look afsløres ifølge Toyota i forbindelse med North American International Auto Show i jauar 2019.

Samlere og Supra-entusiaster skal dog være hurtigt ude. Der er nemlig kun udsigt til, at der bliver solgt 900 eksemplarer af bilen i hele Europa, og der er dermed lagt op til, at Toyota gør en stor del ud af at give den relancerede model et strejf af eksklusivitet.

Supraen har medvirket i et hav af film og videospil, heriblandt The Fast and the Furious-filmene og spillet Gran Turismo blandt mange andre.

Hvor meget den nye Toyota Supra kommer til at koste på det danske marked er endnu ikke afsløret.

Læs også
Top job