Erhverv

2018 kan blive det bedste år på arbejdsmarkedet i mere end et årti

Med de nyeste tal i hus står godt 54.000 personer til at være kommet i job i 2018.

Flere danskere har fået en løncheck mellem hænderne i 2018 sammenlignet med året før.

I oktober kom 5.000 flere personer i beskæftigelse, viser nye tal fra Danmark Statistik. Med det tal i hus er der ifølge Nykredit udsigt til, at 2018 bliver det bedste år på arbejdsmarkedet i mere end et årti.

Ved udgangen af oktober stod 51.400 flere personer med et job end året før. Det er en fremgang på 1,9 pct. Og hvis beskæftigen udvikler sig som ventet i november og december, er der udsigt til en samlet stigning for året på 54.000 personer.

»Det er ganske enkelt imponerende og gør uden tvivl beskæftigelsen til årets suverænt bedste nøgletal,« siger Tore Stramer, der er cheføkonom hos Nykredit.

Lønmodtagerbeskæftigelsen i tal
  • Fra september til oktober steg antallet af lønmodtagere med 5.000.

  • I oktober havde 51.400 flere personer et lønmodtagerjob end 12 måneder tidligere, hvilket er en stigning på 1,9 pct.

  • I alt var der 2.764.800 personer med et lønmodtagerjob i oktober.

Vi skal helt tilbage til 2007 for at finde samme fremgang i lønmodtagerbeskæftigelsen. Her steg den med knap 66.500 personer.

»Den stærke fremgang i beskæftigelsen skal ses i sammenhæng med, at der har været høj økonomisk vækst i dansk økonomi over de seneste år. Men nok så vigtigt at arbejdsstyrken er sprunget kraftigt i vejret og i øjeblikket ligger på et historisk højt niveau. Dertil spiller det også en væsentlig rolle, at der har været en stor indstrømning af udenlandsk arbejdskraft,« siger Tore Stramer.

Han tilføjer, at man nok må forberede sig på, at jobvæksten aftager i styrke i 2019.

»Det er bestemt ikke historisk hverdagskost, at beskæftigelsen i Danmark stiger med den nuværende fart, uden det giver anledning til en mere tydelig overophedningsrisiko. Det kan vi blandt andet takke den udenlandske arbejdskraft og de seneste års arbejdsmarkedsreformer for,« siger Tore Stramer

I alt var der 2.764.800 personer med et lønmodtagerjob i oktober.

Læs også
Top job