Erhverv

Gør det som verdens første energivirksomhed: Shell aflønner chefer i forhold til C02-udledning

Pres fra investorer har fået Shell til at være mere ambitiøs med sine klimamål.

Shell har koblet 10 pct. af cheflønningerne til kortsigtede mål om mindre kulstofudledning. Foto: Joachim Ladefoged. Foto: Joachim Ladefoged /Polfoto

Shell er verdens første energivirksomhed til at indføre, at cheflønninger er koblet sammen med udledningen af drivhusgasser. Oliegiganten har efter pres fra investorer opstillet mål for Co2-udledningen, som nu forbindes til ledernes lønninger. Målene er dog endnu ikke offentliggjorte.

Det skriver Reuters.

Tidligere har aktionærer kritiseret Shell for sine langsigtede mål om at halvere virksomhedens Co2-udledning i 2050, der ikke indeholdte bindende mål hen ad vejen. Men nu har energigiganten besluttet, at der indføres tre- til femårige mål fra 2020 med specifikke ambitioner om nedsættelse af Co2-udledningen.

Allerede nu har Shell koblet 10 pct. af cheflønningerne til kortsigtede mål om mindre kulstofudledning.

»Vi tager vigtige skridt mod at omsætte vores ambition i henhold til Co2-fodatryk til virkelighed ved at sætte kortsigtede mål,« siger Shells administrerende direktør Ben van Beurden i en udtalelse.

»Det er et stært budskab fra verdens næststørste olieselskab. Som investorer vil vi gå til andre virksomheder i forhold til, hvad de kan gøre. Shell viser, at det er svært, men muligt,« siger direktøren for corporate governance (god selskabsledelse, red.) i Shell, Sacha Sadan.

Shell, som er grundlagt i 1907, er engelsk-nederlandsk baseret og opererer i mere end 140 lande.

Læs også
Top job