Erhverv

Ny rekord i højtiden: Postnord har modtaget 11 millioner pakker fra nethandlen

Flere julegaver bliver at dømme ud fra Postnords travlhed op til jul købt på nettet. Ifølge Postnords tal er der tale om en ny rekord.

Stigende nethandel har givet ekstra travlhed hos Postnord i julemåneden. Arkivfoto: Finn Frandsen

Det er fristende for mange danskere at shoppe julegaverne hjemme fra sofaen med en bærbar på skødet. Postnord melder om flere pakker fra nethandlen denne jul end tidligere.

Til DR oplyser Postnord, at postvæsenet har håndteret 11 mio. forsendelser fra nethandlen i julen i år.

I perioden op til juleaften sidste år lå antallet af nethandelsforsendelser på 10 mio., så der er altså tale om en stigning på 10 pct.

De 11 mio. pakker fra netbutikkerne betyder, at der er sat ny pakkerekord for nethandlen i julen.

Nethandlen i julegaveræset er ifølge DR spredt ud over det meste af landet, men postnumrene 9270, som dækker Klarup i Nordjylland, og 2950, som dækker Vedbæk i Nordsjælland har fået leveret flest pakker pr. husstand.

Mens Klarup gennemsnitligt har modtaget 1,54 pakker pr. husstand, har hvert hjem i Vedbæk modtaget 1,38 pakker.

Mange danskere modtager også deres julegavepakker fra netbutikkerne via GLS, men det er ikke lykkedes DR at få oplyst GLS' tal for juleperioden.

Hele året rundt oplever Postnord generelt en stigende mængde pakker fra danskernes stigende brug af e-handel.

»Nethandlen fortsætter sin himmelfart, og vi kan se, at flere og flere danskere vælger at bestille deres pakker til direkte afhentning på posthuset eller i en pakkeboks,« har Helle Nielsen, chef for posthuse i Postnord, tidligere på året fortalt.

Derfor valgte Postnord frem mod november at åbne 100 nye poststeder for at være klar til både black friday og julesalget.

BRANCHENYT
Læs også