Erhverv

Træt af bilnøgler? Hyundai sender bil i handlen med fingertouch-start

Hyundai har sendt en bil på markedet i Kina, hvor man både åbner bilen og starter motoren kun med sit fingeraftryk.

Hyundais kinesiske kunder får nu mulighed for at købe en bil udelukkende med fingertouch-"nøgle". Fingeraftrykket kan styre alt fra døre til start af motoren. Foro: Hyundai.

Hyundai har netop sendt sin nye model Santa Fe på markedet i Kina.

Det betyder et endegyldigt farvel til ”nøgler” af enhver art. I stedet skal man starte bilen med sit fingeraftryk. Også kaldet biometrisk sensor, skriver CNBC.

Hele bilen er udstyret med fingertouch-teknologi, så døre, sæder, spejle og andre indstillinger passer til bilisten. Og sensoren kan selvfølgelig rumme fingeraftrykkende fra flere brugere.

I dag skal man nærmest eje en veteranbil for at finde et køretøj med helt gammeldags nøgler.

Langt de fleste moderne biler har de såkaldte fob-nøgler - finger operated buttom eller på dansk fingerstyrede knapper.

Men den nye Santa Fe fra Hyundai skulle gøre det langt sværere for biltyve at bryde ind i bilen og stikke af med den.

Mange bilister har oplevet tyveri af deres biler, selv om den har en elektronisk nøgle. Tyvene bruger avanceret teknologi og lykkes i mange tilfælde med at bryde koden.

Fingertouch-teknologien, som også kendes fra mobiltelefoner, vil gøre det nærmest umuligt at bryde ind i bilen og stikke af med den, medmindre man bruger udtalt vold.

Hyundai hævder, at systemet kun vil tage fejl i 1 ud af 50.000 tilfælde, hvilket er det samme som Apple lover med dets fingertouch-system.

Indtil videre vil Hyundai kun tilbyde sine kunder i Kina systemet med biometriske sensorer, men hvis efterspørgslen er stor nok, vil den service blive lanceret på andre markeder også.

Andre bilfabrikkker udbyder andre systemer, der også skal nedbringe risikoen for tyveri. I Volvos S90 kan man helt fravælge sin fob-nøgle og udelukkende bruge mobiltelefonen. Det kræver dog, at man downloader en speciel app.

Via bluetooth vil bilen så låse sig selv op, når ejeren nærmer sig. Også BMW arbejder med alternativer til den elektroniske nøgle.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også