Erhverv
BREAKING

Netflix klar med interaktivt afsnit: Nu kan du bestemme slutningen

Streamingtjenesten Netflix satser med et nyt interaktivt afsnit på at involvere seerne i forhold til, hvordan handlingen skal udspille sig.

Fredag er der premiere på et ny interaktivt afsnit af en serie på Netflix. Foto: Bloomberg photo/Daniel Acker

Hvis du er træt af, at handlingen i den seneste serie, du har tændt for, ikke lige udspiller sig efter dit hoved, er der gode nyheder fra Netflix.

Streamingkæmpen har netop haft premiere på en nyt interaktivt afsnit af serien Black Mirror, hvor seerne selv kan vælge, hvordan handlingen skal udvikle sig, og hvordan den skal slutte. Det skriver flere internationale medier, heriblandt CNBC.

Afsnittet er et forlænget afsnit på 90 minutter og har fået titlen Bandersnatch. Det er også titlen på et computerspil fra 1984, som aldrig kom på markedet.

Afsnittet af serien følger en ung programmør, som hjælper med at skabe et computerspil med inspiration fra en fantasy-roman.

Når man ser afsnittet for første gang på en computer, kan man få en kort instruktion i, hvordan man navigerer i det interaktive afsnit. Som seer bliver man mødt af simple ja- og nej-spørgsmål, hvor man skal tage stilling til, hvad der ske med seriens karakterer i de kommende kapitler.

Allerede i Netflix' trailer for afsnittet, var der små hints til, at der ville være tale om streamingtjenestens første seriøse skridt ind i verdenen for interaktivt tv. Hen mod slutningen dukker en sort skærm med hvid tekst op afbrudt af korte sekvenser fra serien.

Først ser man teksten "Change", som bliver efterfulgt af: "Your Past", "Your Present", og "Your Future".

Det er første gang, Netflix viser et interaktivt afsnit henvendt til voksne. I sommeren 2017 havde den første interaktive animationsfortælling til børn premiere. Puss in Book var titlen på showet, som gav seerne mulighed for selv at vælge mellem flere forskellige slutninger.

BRANCHENYT
Læs også