Erhverv
0

Sabelhug fra Goldman Sachs sender ølaktier i synkront kursfald

Det er på tide at sælge ud af sine bryggeriaktier - eller i hvert fald holde igen med at købe dem, mener Goldman Sachs. Den udmelding får både Carlsberg, Heineken og Anheuser-Busch Inbev til at dratte.

Er det på tide at sælge ud af storbryggerierne i aktiebeholdningen? Det mener Goldman Sachs. Foto: AB Inbev

Der er kurshug til både Carlsberg, Heinken og Anheuser-Busch Inbev. Det sker efter, at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs i tre seperate analyser sår tvivl om bl.a. den fremtidige indtjening hos selskaberne.

Bryggeriernes aktiekurser er i kølvandet på analyserne sunket med henholdsvis mellem 2 og 2,3 pct.

Goldman Sachs nævner udfordringer med stigende konkurrence og svindende muligheder for at høste profit som afgørende for nedgraderingen af bryggerierne. For Carlsberg mener den amerikanske investeringsbank også, at bryggeriets salgsvækst kommer til at halte bagefter væksten i andre gængse stabelvarer på supermarkedshylderne.

Carlsberg får sænket kursmålet fra 695 kr. til 651 kr. af den amerikanske investeringsbank, der også fastholder anbefalingen »sælg«. Goldman Sachs skærer samtidig Heinekens kursmål fra 95 euro ned til 73 euro, og anbefalingen lyder nu på »sælg« i stedet for »køb«.

Også Anheuser-Busch Inbev får snittet sin anbefaling nedaf fra »sælg« til »neutral«.

Investerede man i et af det tre storbryggerier d. 1. januar 2018, ville man i dag have tabt færrest penge ved at lægge mønterne hos Anheuser-Busch Inbev. Størst tab ville man have fået hos Heineken.

BRANCHENYT
Læs også