Erhverv
0

Følger ikke Jyske Bank - endnu: Konkurrenter er ikke umiddelbart klar til at droppe Visa/Dankortet

Jyske Bank annoncerede i dag, at man fremover ikke vil udstede Visa/Dankort, men kun vil udstede kortene seperat. Flere banker og pengeinstitutter følger dankortets udvikling tæt, men de har ikke planer om ændringer. 

Foto: Finn Frandsen

Andre banker planlægger ikke umiddelbart at følge trop, i det som Forbrugerrådet Tænk kalder et angreb på Dankortet, efter at Jyske Bank har besluttet at splitte sit Visa/Dankort.

Sydbank er en af de banker, der ikke vil gå med på den nye idé. Jan Svarre, der er bankdirektør i Sydbank, skriver følgende i en mail til Børsen:

- Vi har p.t. ikke planer om at dele kortet op i Sydbank. Men vi følger udviklingen nøje.

Lars Alstrup, der er chef for forretningsudvikling i Danske Bank, meddeler, at banken følger udviklingen tæt, men at man ikke har planer om ændringer lige nu.

- Betalingsmarkedet er generelt i forandring, og vi følger naturligvis løbende udviklingen på kortområdet.

- Konkurrence er vigtigt, også på kortområdet, og det afgørende for os er, at vi kan tilbyde kortløsninger, som giver mest værdi for vores kunder, siger han.

Jyske Banks kunder får i fremtiden både et dankort og et visakort. Ordførende direktør i Jyske Bank Anders Dam siger til Finans, at man har taget beslutningen for at give kunderne flere valgmuligheder.

Forbrugerrådet Tænk mener dog, at banken har taget beslutningen af økonomiske årsager.

- Der er ingen tvivl om, at dette her handler om kroner og øre. Bankerne tjener mindst på dankort og mere på de internationale kort, siger seniorøkonom hos Tænk Troels Holmberg.

BRANCHENYT
Læs også