Erhverv
0

Tesla bygger gigantisk fabrik i Kina

Teslas topchef Elon Musk sætter nu spaden i jorden til en gigantisk kinesisk bilfabrik, der får kapacitet til at producere 500.000 biler om året.

Teslas topchef Elon Musk tog mandag første spadestik til en ny gigantisk bilfabrik nær Shanghai i Kina.
Foto: Maurizio Pesce/Wikimedia Commons.

Tesla indleder nu byggeriet af en gigantisk bilfabrik i Kina. Bilkoncernens topchef Elon Musk tog mandag det første spadestik i et industrikvarter i udkanten af Shanghai.

Ifølge CNN får fabrikken, når den er fuldt udbygget, kapacitet til at producere 500.000 biler årligt.

Første fase af fabrikken ventes at være færdig allerede i løbet af sommeren 2019, og de første biler - Teslas Model 3 - ventes at rulle ud af fabrikken inden udgangen af året, oplyser Elon Musk på Twitter. Musk tilføjer, at fabrikken i Kina vil producere versioner af Model 3 og Y, som prismæssigt er »overkommelige«. Produktionen er målrettet det kinesiske marked.

Teslas dyrere modeller vil fortsat blive produceret i USA, understreger Elon Musk.

Fabrikken i Kina er Teslas første uden for USA og ventes at komme til at koste 13 mia. kr. Byggeriet indledes på et tidspunkt, hvor Kina og USA er midt en handelskrig, der har lagt et mærkbart pres på Kinas økonomi og også reduceret bilsalget i landet.

Med en lokal produktion undgår Tesla i fremtiden at blive ramt af eventuel kinesisk importtold. Som led i handelskrigen har Kina i en periode hævet importtolden på amerikanske biler til 40 pct., men på grund af den aktuelle våbenhvile i handelskrigen er tolden midlertidigt nedsat til 15 pct., oplyser Reuters. Importtolden har tvunget Tesla til at sænke sine priser i Kina, men med en lokal fabrik får Tesla markant bedre muligheder for at tage konkurrencen op med kinesiske bilproducenter.

Trods afmatningen i det samlede kinesiske bilsalg er der stadig solid vækst i salget af miljøvenlige elbiler.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også