Erhverv
0

Dansk fastfoodkæde har vendt skuden - nu tjener den igen penge

Efter et stort milliontab og flere lukkede restauranter har fastfoodkæden Sunset Boulevard brugt det seneste år på at få styr på forretningen.

I 2017 lukkede Sunset Boulevard syv resturanter. Efter en større renovering og massive investeringer i efteruddannelse forventer kæden nu at lukke forrige års regnskab med et overskud. Foto: PR

Efter et turbulent år med millionunderskud og flere lukkede restauranter ser det nu ud til, at landets næststørste fastfoodkæde, Sunset Boulevard, igen er på rette kurs.

Det sker, efter at kæden det seneste år har gennemgået en omfattende forvandling.

»Den menneskelige kontakt mellem os og gæsten er altafgørende for, om vi lykkes med vores forretning. I 2017 lukkede vi restauranter, fordi vi ikke var dygtige nok til at drive dem. Men nu har en større investering i uddannelse, træning og nye restauranter vendt udviklingen,« siger Jens Broch, direktør hos fastfoodkæden.

Om Sunset Boulevard
  • Den første Sunset Boulevard åbnede i Odense i 1996
  • I dag sandwichkæden 43 restauranter landet over
  • I 2017 måtte den lukke syv af sine restauranter
  • Samtidig kom Sunset Boulevard ud af regnskabsåret med et underskud med 12,5 mio. kr.
  • Det har det seneste år resulterede i et turnaround i kæden, der nu forventer at lukke 2018 med et overskud
  • Det er sket gennem en større investering i uddannelse, træning og nye restauranter
  • Desuden skal et nyt samarbejde med feriekonceptet Lalandia være med til at fortsætte den positive vækst i kæden
  • Sunset Boulevard forventer at åbne fire-fem restauranter i år

Den første Sunset Boulevard åbnede i 1996, og i dag er kæden vokset til 43 restauranter fordelt over hele landet. Bag sandwichkæden står Danske Koncept Restauranter, som ejes af Jeppe Droob, der kun sjældent udtaler sig offentligt. Han er del af en vestjysk familie, der med godt købmandskab og en næse for handel med værdipapirer har opbygget en formue på over en mia. kr.

Men for knap et år siden var Danske Koncept Restauranter i problemer.

Selskabet kom nemlig ud af den seneste regnskabsperiode med et underskud på 12,5 mio. kr., hvilket resulterede i, at kæden måtte lukke flere af sine restauranter.

Men nu har den større investering sat en stopper for den negative udvikling.

»Efter at have renoveret flere restauranter og investeret et større millionbeløb i efteruddannelse af vores personale er vi blevet bedre. Vi er ikke perfekte og laver fortsat fejl, men samlet set er vores adfærd og evne til at præstere blevet bedre,« siger direktøren.

I 2018 satte Sunset Boulevard gæsterekord og fordoblede næsten sit driftsresultat før renter, skat og afskrivninger (ebitda), siger Jens Broch. Tallene er ikke gjort endeligt op, men han forventer, at Sunset Boulevard kan lukke regnskabet for 2018 med et overskud på mellem 0-5 mio. kr. før skat, hvilket er i tråd med budgetterne.

»Vi skal fortsætte med at give gæsterne en oplevelse, der gør, at de har lyst til at komme igen. Med afsæt i den forbedrede gæsteoplevelse skruer vi op for vores vækstambitioner og forventninger til både toplinje og bundlinje i 2019,« siger Jens Broch.

Ifølge brandingekspert Henrik Byager er der hård konkurrence i fastfoodbranchen til trods for, at flere danskere spiser ude.

Han mener, at problematikken ligger i, at flere kæder i branchen ikke formår at følge med tiden, og derfor vurderer han også, at Sunset Boulevards investering i uddannelse og nye restauranter er givet godt ud.

»Sunset Boulevard startede ud som en sandwichbar og er med tiden blevet et bredere koncept, der også har burgere på menuen. Derfor mener jeg, at det handler om, at de skal fokusere på produktet for at fastholde kunderne fremover. Det handler i høj grad om kommunikation og branding, og der har Sunset Boulevard nogle gode ressourcer som den mindre sandwich- eller burgerbar ikke har,« siger han.

I år vil Sunset Boulevard åbne fire-fem nye restauranter. Samtidig skal et nyt samarbejde med feriekonceptet Lalandia være med til at fortsætte den positive vækst, siger Jens Broch.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også