Erhverv
0

Vestas opjusterer efter »stærk« ordreindgang

Vindmøllekoncernen har skruet markant op for forventningerne til det frie cash flow.

Foto: Joachim Adrian

Vestas har skruet markant op for forventningerne til selskabets frie cash flow i 2018. Tidligere ventede den store vindmølleproducent pengestrømme på minimum 100 mio. euro svarende til 746,6 mio. kr., men nu venter Vestas, at tallet vil lande på ca. 400 mio. euro svarende til ca. 3 mia. kr. Det meddeler Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

»Forbedringen skyldes primært en stærk ordreindgang,« skriver Vestas, som gør opmærksom på, »beløbet er eksklusive opkøbet af Utopus Insights, Inc. og alle investeringer i omsættelige værdipapirer og andre kortfristede investeringer«.

En stærk ordreindgang i Vestas var blevet forudset af Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank. I en kommentar fra begyndelsen af året pointerede han den 2. januar, at Vestas formentlig ville lande endnu flere ordrer end tidligere antaget i 2018.

»Ud over de allerede offentliggjorte ordrer imødeser vi uannoncerede ordrer på minimum 700 megawatt for 4. kvartal. Et tal, der kan blive noget højere med tanke på det generelt høje aktivitetsniveau i industrien. Samlet forventer vi en ordreindgang i 2018 på cirka 13.600 megawatt – en klar distancering af rekorden fra 2017 på 11.176 megawatt,« skrev Jacob Pedersen i kommentaren.

Investorerne har reageret positivt på opjusteringen fra Vestas, der kom klokken 13.38. På dette tidspunkt var aktiekursen i Vestas allerede steget med 1,8 pct., men umiddelbart efter meddelelsen var kursen en overgang oppe med mere end 6 pct.

Kursen er dog faldet noget tilbage, så kursstigningen nu lyder på lidt over 3 pct. Holder det nuværende niveau dagen ud, vil Vestas-aktien være steget med mere end 4,5 pct. siden årsskiftet.

Vestas offentliggør sin årsrapport for 2018 den 7. februar 2019.

BRANCHENYT
Læs også