Serier
0

Krise får Donald Trump til at aflyse turen til Davos

USA's præsident Donald Trump aflyser sin deltagelse i årsmødet i World Economic Forum på grund af den hjemlige budgetkrise.

World Economic Forum 2018
USA's præsident Donald Trump aflyser sin deltagelse i årsmødet i World Economic Forum. Årsagen er den hjemlige politiske krise. Foto: AP/Evan Vucci

Den hjemlige politiske krise får nu USA's præsident Donald Trump til a aflyse sin deltagelse i årsmødet i World Economic Forum i Davos.

Trump har netop meddelt på Twitter, at han »aflyser den meget vigtige tur til Davos, Schweiz og World Economic Forum«. Han sender sine »varmeste hilsener og undskyldninger til World Economic Forum«.

Trump begrunder aflysningen med »demokraternes uforsonlighed i forhold til grænsesikkerhed og den store betydning af sikkerhed for vor nation.«

Med disse formuleringer henviser Trump til den aktuelle hidsige strid om finansieringen af den mur, han har lovet at bygge på grænsen til Mexico. Demokraterne nægter at finansiere muren, som Trump forlanger skal på årets finanslov.

Resultatet er, at de to parter ikke kan blive enige om en finanslov, og det eksisterende budget er allerede udløbet. Derfor arbejder hundredetusinder af statsansatte lige nu uden løn, og andre hundredetusinder er sendt hjem, fordi en lang række institutioner er lukket.

Krisen har nu varet i 20 dage, og der er endnu ikke en aftale i sigte. Donald Trump mødtes onsdag med ledende deomkrater, men forlod hurtigt mødet, som han betegnede som »spild af tid«.

Trump forlanger at få en bevilling på 5,7 mia. dollars til byggeriet af første fase af grænsemuren, som han har erklæret sig villig til at nedgradere til et hegn. Tidligere på ugen har der ellers været spæde tegn på opblødning i forhandlingerne, da demokraterne indikerede en vis vilje til at imødekomme præsidentens krav, hvis han til gengæld ville beskytte immigranter, der kom til USA, da de var børn.

Mens Donald Trump bliver hjemme i Washington for at lægge arm med demokraterne, fastholder finansminister Steven Mnuchin planen om at deltage i årsmødet i World Economic Forum. Det bliver blot med en mindre delegation, end først planlagt, rapporterer Bloomberg.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også