Erhverv

Elon Musk vil fyre op mod 700 af sine SpaceX-ansatte

SpaceX har planer om at afskedige 10 pct. af sin arbejdsstyrke.

Elon Musks raketvirksomhed, SpaceX, vil vinke farvel til 10 pct. af sine ansatte. Foto: AP/Chris Carlson

Trods et rekordår og en svimlende markedsværdi ser SpaceX et behov for at skabe et »slankere selskab« for at kunne holde snor i sine omkostninger.

SpaceX vil derfor afskedige omkring 10 pct. af sin arbejdsstyrke, så Elon Musk kan nå i mål med sine ambitiøse planer for rumfartvirksomheden.

Det oplyser virksomheden i et skriftligt svar til mediet Techcrunch.com.

»For at forsætte med at levere til vores kunder og for at lykkes med at udvikle interplanetariske rumfartøjer og et globalt rumbaseret internet må SpaceX blive et slankere selskab,« lyder det i meddelelsen fra SpaceX, som fortsætter:

»Denne handling er alene truffet på grund af de ekstraordinære vanskelige udfordringer, der venter, og ville ellers ikke være nødvendigt.«

SpaceX beskæftigede ifølge mediet mindst 7.000 mennesker ved udgangen af 2017, hvor de seneste tal blev frigivet, og det betyder altså, at omkring 700 mennesker står til at miste deres job.

Tesla-stifterens rumfartvirksomhed rundede ifølge amerikanske CNN Business efter nytår en markedsværdi på 30,5 mia. dollars, svarende til ca. 200 mia. kr. Den svimlende værdisætning betyder, at SpaceX nu er USA’s næstmest mest værdifulde startup. Elon Musk’ rumkomet bliver kun slået af Uber, der dog har en aktuel værdisætning på 72 mia. dollars.

2018 var et rekordår for SpaceX, som sendte 21 raketaffyrringer af sted i årets løb. Missionen er ifølge virksomheden selv at gøre det billigere at opsende objekter i rummet. I det kommende år er målet, at SpaceX’s raketter for første gang skal transportere mennesker. Det skal i første omgang ske i samarbejde med Nasa.

BRANCHENYT
Læs også