Erhverv

Norsk hotelkonge taber millioner på danske hoteller

Den norske rigmand Petter Stordalen, som står bag flere kendte hoteller i hovedstaden, har tabt op mod 150 mio. kr. på sine danske investeringer.

Petter Stordalen, ejer af Nordic Choice Hotel-kæden. PR-foto/Creative Commons.

Den norske milliardær Petter Stordalen, som ejer Nordens største hotelkoncern Nordic Choice Hotels, har på kort tid sat i aftryk i København.

Gennem sit holdingselskab, Strawberry Holding AS, har han indenfor for kort tid etableret flere kendte hoteller i hovedstaden som bl.a. det femstjernede luksushotel Skt. Petri og Comfort Hotel.

Men indtil videre har Stordalens investeringen ikke båret frugt. Det skriver Børsen, som har gennemgået den farverige nordmands offentligt tilgængelige regnskaber.

Ifølge Børsen har hans danske hoteller nemlig givet et underskud på 150 mio. kr. de seneste fire år.

Alene har Comfort Hotel haft et akkumuleret underskud på 72 mio. kr., mens Hotel Skt. Petri, som Stordalen købte tilbage i 2013, i samme periode har haft et underskud på 51 mio. kr.

For knap et år siden overtog den norske rigmand Hotel Clarion i Københavns Lufthavn. Dengang udtalte Petter Stordalen til Finans, at han så store perspektiver for hotellet.

»Mål skal være som fjelde: Høje og tydelige. Jeg har altid store ambitioner, og jeg tør sige det højt. Det handler om at være på vej, og ingen troede på os, da vi sagde det samme om Oslo og Stockholm. Nu er vi tæt på i Norge og godt på vej i Sverige,« sagde han dengang til Finans.

Men også på lufthavnshotellet taber nordmanden penge.

Ifølge Børsen kom hotellet ud af 2017 med et underskud på 27 mio. kr., hvilket altså resulterer i et samlet tab på op i mod 150 mio. kr. de seneste fire år.

Nordmanden har tidligere forsøgt sig med et gennembrud i København, men i 2011 trak han sig pg.a. et samlet tab på 1 mia. kr.

For et år siden overdrog Petter Stordalen sit ejerskab i Strawberry Holding A/S til sine tre børn. Han beholdt dog kontrollen over selskabet, som er 100 pct. ejet af familien Stordalen og i alt består af fire virksomheder indenfor ejendom, finans, hoteldrift og kunst.

De tre børn ejer i dag tre investeringsselskaber, der altså nu overtager 99,9 pct. af aktierne i Strawberry Holding AS.

De resterende 0,01 pct. ejer Petter Stordalen selv.

Peter Stordalen og hans familie er kåret som Norges nienderigeste med værdier på omkring 20 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også