Erhverv

Sanofis pille til type 1-diabetikere splitter eksperter

Om Sanofi og partneren Lexicon får held til at få amerikansk markedsføringstilladelse til diabetespillen Zynquista til behandling af type 1-diabetikere svæver stadig i det uvisse.

Diabetespillen, Zynquista, skal kunne bruges som tillægsbehandling til insulin af type 1-diabetikere. Foto: Jakub Pavlinec.

Et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, var torsdag delt i spørgsmålet om, hvorvidt fordelene ved pillen oversteg risiciene ved behandlingen. Stemmerne fordelte sig med 8 for og 8 imod.

Sanofi og Lexicon går efter at få pillen godkendt som tillægsbehandling til insulin af type 1-diabetikere. Pillen er en såkaldt SGLT-1- og SGLT-2-hæmmer, og kan blive den første pille, der godkendes til den form for behandling af voksne type 1-diabetikere i USA, skriver Sanofi og Lexicon i en fælles meddelelse.

Den amerikanske lægemiddelstyrelse tager eksperternes indstilling med i betragtning, men har ikke pligt til at følge panelets anbefalinger. FDA ventes at træffe en afgørelse den 22. marts.

BRANCHENYT
Læs også