Erhverv

Tiger-butik skrottede hele varelageret - nu deler ung mand ud

En lukket Tiger-butik har smidt alle sine varer i en stor container. Det har fået en ung mand til at reagere.

Flying Tiger Copenhagen har omkring 1.000 butikker fordelt i mere end 30 forskellige lande. Foto: Gregers Tycho

En lukket Flying Tiger-butik i København er kommet i vælten, efter at den i forbindelse med lukningen har smidt hele sit varelager i en stor container.

Det fik Fabian Vennekilde, der er skralder, blogger og kok, til at reagere.

»Jeg bliver så vred. Jeg kan ikke forstå, at vi lever i en verden, hvor virksomheder er så ligeglade. Det er jo ligegyldighed overfor naturen, miljøet og de kommende generationer, siger han til TV2 Lorry.

Sammen med syv venner har han derfor brugt to nætter på at tømme containeren ved den nedlagte Flying Tiger-butik, der ligger ved Carlsberg-byen.

Og det var ikke småting, som vennerne fandt under arbejdet. Ifølge Fabian Vennekilde brugte de tre biler og to trailere til at tømme containeren, der bl.a. indeholdt uåbnede kasser med briller, tasker, kalendere og telefonopladere og -covers.

Efterfølgende delte han synet af de mange varer i en video på sin Facebook-profil, og det har fået danskerne til at reagere. I skrivende stund er opslaget blevet delt over 2.200 gange, mens omkring 750 mennesker har kommenteret opslaget.

Se Facebook-opslaget her:

Ifølge Fabian Vennekilde har han reddet varer for omkring 250.000 kr. i den lukkede Flying Tiger-butik, og han undrer sig over, at virksomheden ikke har doneret varerne til velgørenhed eller lignende.

Ifølge Flying Tiger Copenhagen er der sket en beklagelig fejl i den konkrete sag.

»Der er sket en rigtig ærgerlig, men også menneskelig fejl, der har gjort, at varerne desværre blev smidt ud. Normalt når vi lukker en butik, sørger vi for at forholde os til, hvad der skal ske med de varer, der fortsat kan bruges. Enten bliver de sendt til en anden butik eller doneret til velgørenhed, så de kan gøre gavn. Det er desværre ikke sket her, og det ærgrer vi os rigtig meget over, men vi er glade for, at varerne nu alligevel kommer ud og kan blive brugt,« skriver Jacob Als Jensen, der er Operation Manager hos Flying Tiger Copenhagen i en mail til TV2 Lorry.

Fabian Vennekilde vil onsdag lade folk komme i sin lejlighed og afhente de ting, han har indsamlet.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS transportbranchen, hvor el fra vindkraft skal danne grundlag for nye brændselsformer til transportsektoren.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også