Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Flygigant truer med at flytte produktion fra Storbritannien

Airbus advarer om, at kan have hårde konskevenser for produtkionen af flyvinger i tilfælde af en no deal med EU efter brexit afstemningen.

Brexit - britisk farvel til EU
Airbus får fremstillet vinger til sine fly i Storbritannien.
Foto: Lukas Schulze/AP

Den europæiske flyproducent Airbus advarer om, at koncernen kan blive nødsaget til at flytte produktionen af flyvinger ud af Storbritannien, hvis det ender med en no deal efter brexit-afstemningen.

Det kan koste tusindvis af arbejdspladser.

Tom Enders, der er topchef i Airbus, oplyser ifølge BBC, at Airbus »må træffe potentielt meget skadelige beslutninger for Storbritannien,« hvis forhandlingerne om brexit ender uden en aftale med EU.

Han tilføjede, at det er »vanærende,« at virksomheder stadig ikke kan planlægge efter, hvad der vil ske med Storbritanniens tilknytning til EU.

Airbus har i alt 14.000 arbejdspladser i Storbritannien. Den største er vingefabrikken i Broughton i Wales med 6.000 ansatte, mens der er 3.000 medarbejdere i Filton nær Bristol.

Airbus chefen oplyser, at man ikke kan lukke aktiviteterne med kort varsel. Derimod vil Airbus flytte investeringer til andre lande.

»Tag ikke fejl, der er masser af lande, som gerne vil bygge vinger for Airbus,« sagde Tom Enders ifølge BBC.

Udtalelserne fra topchefen i Airbus kommer, efter at to andre store koncerner har meddelt, at de vil flytte deres hovedkvarter væk fra Storbritannien.

Sony oplyser, at man vil flyttede sit europæiske hovedsæde til Holland for at undgå forstyrrelser som følge af brexit. Støvsuger producenten Dyson, oplyser, at man flytter hovedkvarteret til Singapore. Koncernen angiver dog ikke brexit som årsagen.

BRANCHENYT
Læs også