Erhverv

Direktør bortvist og politianmeldt: Dansk firma tvunget ud i konkurs

»Det er et chok for os alle,« siger medejer.

BMG A/S ligger i Randers.

Den danske virksomhed Blach & Møller Gruppen (BMG A/S), der handler med grovvarer, vil mandag erklære sig konkurs og indstiller med øjeblikkelig virkning al drift.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse, ifølge Landbrugsavisen.

Konkursen skyldes ifølge medejer Søren Blach, at hans mangeårige forretningspartner, medejer og direktør Jens Møller, har fusket med regnskabsbøgerne.

»Der er de seneste dage konstateret alvorlige uregelmæssigheder i virksomhedens handler. Det medfører, at virksomheden er blevet insolvent. Virksomhedens ene ejer og direktør Jens Møller har egenhændigt foretaget regnskabsmæssige transaktioner på baggrund af fiktive handler og fakturaer. Disse fiktive transaktioner har medført et betydeligt tocifret milliontab,« lyder det i pressemeddelelsen.

Landbrugsavisen har talt med bestyrelsesformand Lars Krüger, som bekræfter forløbet. Bestyrelsen bortviste i weekenden Jens Møller, efter at han fuldt havde erkendt, hvad han har foretaget sig.

Næste skridt er, at selskabet må begære sig konkurs.

»Det er et chok for os alle,« siger Søren Blach.

Udover en bortvisning er Jens Møller meldt til politiet. Af pressemeddelelsen fremgår det, at der er tale om både fiktive handler, lageropgørelser og debitorlister. Det præcise beløb, som der er fusket for, oplyses ikke, skriver Landbrugsavisen.

BMG A/S er ejet af holdingselskabet BMH Holding ApS, som Søren Blach og Jens Møller ejer i fællesskab.

BMG A/S blev etableret i 2004 og har siden haft salgskontor i Randers.

BRANCHENYT
Læs også