Erhverv
BREAKING

Danfoss tackler handelskrigen med produktion i Kina

Danfoss investerer i nye fabrikker i Kina fremfor Europa og USA, for at ruste sig bedst mod de følger handelskrigen mellem USA og Kina kan få.  Foto: PR

Danfoss vil tackle handelskrigen ved at skære i værdikæderne og flytte koncernens produktion til at blive lokal i Kina. Det skriver Dagbladet Børsen.

Der er omkring fire uger tilbage af handelskrigens våbenhvile, hvorefter en kinesisk delegation skal rejse til Washington, hvor Kina og USA skal forsøge at afklare handelsoverenstemmelserne.

For at ruste sig bedst muligt mod handelskrigens følger, investerer Danfoss i nye fabrikker i Kina, fremfor i Europa og USA.

Tiltaget skal i høj grad resultere i produktion til det kinesiske marked.

- Det værste, du kan have i en turbulent verden, er en lang værdikæde, hvor du køber underleverancer i Kina, producerer i Europa og sælger i USA. Så har du meget ufleksible systemer, så vi forsøger hele tiden at sørge for at producere så tæt som muligt på der, hvor vi sælger produkterne, siger Kim Fausing, der er topchef i Danfoss, til Børsen.

Andre danske selskaber, heriblandt Vestas, har lignede produktionsstrategier på det amerikanske marked i overvejelserne, mens selskaberne afventer handelskrigens udvikling.

BRANCHENYT
Læs også