Erhverv

Topchef søges: Verdens største fodboldliga har svært ved at finde ny direktør

Den engelske Premier League kæmper med at finde en afløser for ligaens mangeårige topchef. Det får nu ligaens store klubber til at kræve flere lønkroner på bordet.

Liverpool FC's James Milner fejrer sejren over Crystal Palace i januar 2019. Foto: Phil Noble/Reuters.

Den engelske Premier League, der er verdens mest populære og pengestærke fodboldliga, har svært ved at finde en ny topchef til at efterfølge Richard Scudamore, der har stået i spidsen for ligaen siden 1999.

Premier League har ellers haft flere kandidater i kikkerten, og tilbage i november blev det annonceret, at Susanna Dinnage, der kom fra en chefstilling i mediekoncernen Discovery, var blevet ansat som Richard Scudamores afløser. Men blot få uger efter trak Susanna Dinnage sig fra ansættelsen.

Også BBC-chefen Tim Davie har ifølge flere britiske medier takket nej til stillingen, og det har nu fået en række af direktørerne i de 20 Premier League-klubber til lægge pres på det ansættelsesudvalg med Chelsea-formanden Bruce Buck i spidsen, der skal finde den nye Premier League-topchef.

Som direktør for Premier League har man bl.a. ansvaret for at forhandle de tv-aftaler hjem, som årligt spytter millioner af pund i klubbernes pengekasser.

Ifølge erhvervsmediet Financial Times, der har talt med en række anonyme kilder tæt på processen, forlanger flere af de store klubber nu, at der skal flere lønkroner på bordet i et forsøg på at tiltrække den rette kandidat.

Desuden har flere af klubberne ifølge erhvervsmediet luftet deres utilfredshed med de kandidater, som hidtil har været på blokken hos ansættelsesudvalget.

Richard Scudamore havde en årsløn på ca. 900.000 pund, hvilket svarer til 7,7 mio. danske kroner. Det er - sammenlignet med gennemsnittet for direktørerne i Premier League-klubberne - i den lave ende af skalaen. Her tjener de fleste klubdirektører over 1 mio. pund om året ifølge Financial Times.

Sammenligner man med lønniveauet hos topcheferne, der står i spidsen for selskaberne noteret på FTSE 100-indekset, der indeholder de 100 største britiske virksomheder, ser lønnen til en kommende Premier League-topchef endnu lavere ud.

I 2017 kunne den gennemsnitlige FTSE 100-topchef årligt gå hjem med en lønpakke på ca. 3,9 mio. pund, svarende til 34 mio. kr.

Dog er der også kræfter, der allerede har kritiseret det nuværende lønniveau. Bl.a. blev det mødt med stærk kritik fra flere sider, da Richard Scudamore blev tildelt et gyldent håndtryk på 5 mio. pund (43 mio. kr.), da han forlod sin stilling.

BRANCHENYT
Læs også