Erhverv

NNIT lancerer nye langsigtede mål

Foto: NNIT

It-selskabet NNIT har tirsdag lanceret en ny strategi frem til 2022, hvori selskabet ændrer på sine langsigtede målsætninger.

De lyder nu på en årlig organisk vækst eksklusiv omsætningen fra det tidligere moderselskab Novo Nordisk på 6 til 8 pct., mens den langsigtede overskudsgrad fortsat vil ligge på mindst 10 pct., fremgår det af en meddelelse fra NNIT.

Tidligere lød de langsigtede forventninger på en samlet organisk omsætningsvækst, inklusiv Novo Nordisk, på mindst 5 pct. og en overskudsgrad på mindst 10 pct.

Med den nye langsigtede mål kommer også en ny strategi, som omfatter etableringen af to forretningsområder og et øget fokus på opkøb.

NNIT lancerer et dedikeret forretningsområde inden for "Life Science", hvor selskabet har haft en historisk organisk vækst på 20 pct. om året. Det ønsker man at fortsætte med, samtidig med at man vil supplere med opkøb.

- Vi har en ambitiøs plan om at fortsætte denne vækst i takt med, at vi øger vores aktiviteter i Europa, USA og Kina. Vi vil fremadrettet supplere den organiske vækst med opkøb på de europæiske og amerikanske life sciences-markeder med henblik på at sætte yderligere skub i væksten inden for dette segment, hedder det.

Det andet nye forretningsområder bliver en selvstændig "Private & Public"-enhed, som skal servicere kunderne inden for enterprise, det offentlige og finanssektoren i Danmark

NNIT vil samtidig satse på innovativ udvikling, hvor nye teknologier skal støtte op om væksten, og der er sat et mål om, at 500 mio. kr. i omsætning i 2022 skal komme fra innovation.

- Vi vil udbygge og styrke vores innovationskompetencer for markant at øge udbuddet af profitable services. Vores mål er en omsætning fra nye innovative services på 500 mio. kr. i 2022, erklærer koncernen.

Som en del af den organisatoriske forandring etableres to globale leveranceenheder, "Projects & Consulting" og "Infrastrucutre & Application", der hver især også skal være omkostningscentre. Desuden vil de fire forretningsenheder være understøttet af to koncernfunktioner, "Finance, Legal, Investor Relations & Procurement" og "People, Communications, Marketing, IT & Quality".

BRANCHENYT
Læs også