Erhverv

Volvo øgede omsætningen 16 pct. i Q4 - men ordreindgangen skuffede

Lastvognskoncernen Volvo omsatte i fjerde kvartal for mere end ventet, og det justerede driftsresultat ramte også over analytikernes estimater, mens et fald i ordreindgangen på lastbiler på 14 pct. skuffede.

Selvom Volvo i fjerde kvartal omsatte for mere end forventet, var nettoodreindgangen på lastbiler lavere hvilket var skuffede. Foto: PR

I oktober, november og december omsatte Volvo for 105,8 mia. svenske kr. mod 91,6 mia. svenske kr. i samme periode sidste år. Ifølge et estimat fra Infront Data havde analytikerne blot ventet en fremgang til 103,0 mia. svenske kr.

Det justerede driftsresultat blev endvidere opgjort til 10,6 mia. svenske kr., hvilket var en pæn fremgang fra 7,1 mia. svenske kr. i samme periode sidste år og over analytikernes forventninger på 10,5 mia. svenske kr.

Imens var resultatet før skat på 3038 mio. svenske kr. næsten præcis som ventet af analytikerne.

I kvartalet havde Volvo en nettoordreindgang på lastbiler på 59.535 enheder, hvilket er noget lavere end analytikernes forventninger på 65.416 lastbiler.

Volvo foreslår udbetaling af et ordinært udbytte på 5 svenske kr. per aktie mod 4,25 svenske kr. året før, hvilket suppleres op af et ekstraordinært udbytte på 5 svenske kr. per aktie.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS fødevarerbranchen, hvor vi ser på fordel og ulemper i forhold til de en af de idéer, som forsøger at bygge verdens med avancerede fødevareprinter.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også