Erhverv

Vestas-konkurrent bløder på indtjeningen: Prisfald rammer hårdt

Faldende vindmøllepriser var i fjerde kvartal med til at lægge pres på indtjeningen hos amerikanske General Electric. Foto: AP Photo/John Minchillo

Faldende vindmøllepriser var i fjerde kvartal med til at lægge pres på indtjeningen hos amerikanske General Electric, som på det område er i konkurrence med aktører som Vestas og Siemens Gamesa.

Inden for "Renewable Energy", hvor vindmøller udgør størstedelen af forretningen, måtte selskabet trods stigende omsætning se indtjeningen blive halveret, mens ordreindgangen steg i forhold til samme periode sidste år.

GE havde i sin vedvarende energidivision en omsætning i de tre måneder frem til udgangen af 2018 på 3361 mio. dollar, hvilket var 28 pct. mere end i samme periode sidste år.

Alligevel faldt resultatet i divisionen kraftigt med 51 pct. til 67 mio. dollar fra 138 mio. dollar i fjerde kvartal 2017, mens overskudsgraden faldt til kun 2,0 pct. fra 5,3 pct.

- Segmentets indtjening var negativt påvirket af priser, omkostninger i forbindelse med forsinket projekteksekvering samt højere omkostninger relateret til konsolideringen af Alstom-aktiviteter. Dette blev delvist modvirket af omkostningsproduktivitet, skriver GE i forbindelse med regnskabspræsentationen.

På den positive side kan selskabet glæde sig over, at ordreindgangen i fjerde kvartal steg til 3854 mio. dollar, hvilket var 19 pct. mere end realiseret i fjerde kvartal sidste år. Fremgangen var primært drevet af en stigning i ordreindgangen på landvindmøller på 9 pct. og en stigning i serviceordrer på 32 pct.

For hele 2018 nåede ordreindgangen i den vedvarende energidivision dermed 10,9 mia. dollar mod 10,4 mia. dollar sidste år, mens segmentresultatet faldt 51 pct. til 287 mio. dollar fra 583 mio. dollar - og marginen til 3 pct. fra 6,3 pct.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS fødevarerbranchen, hvor vi ser på fordel og ulemper i forhold til de en af de idéer, som forsøger at bygge verdens med avancerede fødevareprinter.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også