Erhverv

Sydbank: Novo-regnskab indeholder flere plusser end minusser

Analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, ser positivt på Novos forventninger til 2019 om en vækst i driftsindtjeningen på 2-6 pct. Foto: AP/Mel Evans

Novo Nordisks regnskab for fjerde kvartal indeholder flere positive elementer og bør medvirke til, at aktien får en god fredag på børsen, vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

Han peger på, at salget af Novos nye ugentlige GLP-1-analog, Ozempic, ligger noget højere end forudset, hvilket er særligt positivt, da midlet er udset som Novos primære vækstlokomotiv i de kommende år. Også salget af fedmemedicinen Saxenda overrasker positivt.

Desuden er driftsindtjeningen egentlig en positiv overraskelse, selv om den ved første øjekast kunne se ud til at skuffe, påpeger Sydbank-analytikeren.

Driftsresultatet (EBIT) landede på 10,8 mia. kr. mod ventet 11,3 mia. kr. blandt analytikerne ifølge Bloomberg News, men resultatet indeholder engangsudgifter til fratrædelser og en såkaldt "voucher," som giver Novo mulighed for, at reducere behandlingstiden hos de amerikanske sundhedsmyndigheder i forbindelse med markedsføringsansøgningen for diabetespillen, oral Semaglutid.

- Omkostninger til fratrædelser og voucher udgør næsten 800 mio. kr. i kvartalet. Prisen på voucheren er typisk på mellem 85 og 100 mio. dollar, siger Sydbank-analytikeren.

Han ser desuden positivt på Novos forventninger til 2019 om en vækst i driftsindtjeningen på 2-6 pct. målt i lokal valuta.

- Forventningerne til indtjeningsvæksten ligger måske en spids over, hvad markedet havde regnet med. Og med tanke på, at Novo måske i vanlig stil guider konservativt, er der bestemt mulighed for, at man kan kravle op på en indtjeningsvækst på 5 pct., siger Sydbank-analytikeren, der regner med en positiv kursreaktion på regnskabet.

- Den bør "outperforme" markedet, lyder det.

BRANCHENYT
Læs også