- Artiklen opdateres
Lundbeck leverer bedste resultat nogensinde
Medicinalselskabet Lundbeck har øget omsætningen med 5 pct., viser årsregnskabet for 2018. Indtjeningen er den bedste i selskabets historie. Samtidig er selskabet klar med ny strategi.
Medicinalkæmpen Lundbeck kommer ud af 2018 med et stærkt regnskab.
Lundbeck kan notere en stigning i omsætningen på 5 pct., samtidig med at selskabet kan notere en kraftig fremgang på bundlinjen i forhold til året før.
»Vi er meget glade for at præsentere årsregnskabet for 2018 og de bedste finansielle resultater i Lundbecks historie, herunder en fremgang på næsten 50 pct. i overskuddet efter skat til 3,9 mia. kr. Vi har haft en rigtig god udvikling i salget på tværs af produkter og regioner, og vores nøgleprodukter bidrog væsentligt til omsætningsvæksten, som var større end ventet,« siger Deborah Dunsire, adm. direktør for Lundbeck.
Omsætningen landede på 18,1 mia. kr., mens driftsresultatet (ebit) endte på 5,3 mia. kr., hvilket er en stigning på 20 pct. i forhold til året før.
»Vi har styrket vores finansielle position ved at forøge vores kassebeholdning med næsten tre mia. kr. i løbet af 2018. Med en aktuel nettobeholdning på 6,6 mia. kr. har vi kapacitet til at forfølge opkøb og partnerskaber, som kan drive fremtidig vækst,« siger Deborah Dunsire.
Til gengæld peger pilen nedad i 2019. Her spår medicinalselskabet, at omsætningen vil lande på 16,1 - 16,7 mia. kr., mens driftsresultatet vil blive i niveauet 4,2 - 4,6 mia. kr.
I forbindelse med præsentationen af årsregnskabet for 2018, lancerer selskabet samtidig en ny strategi, der bl.a. vil øget selskabets fokus på hjernesygdomme.
»Med vores nye strategi vil vi udvide vores virkefelt inden for hjernesygdomme, maksimere anvendelsen af vores nuværende lægemidler og udvide vores udviklingsportefølje,« siger Deborah Dunsire.
Lundbeck justerer samtidig sin udbyttepolitik for at sikre sig selv et større økonomisk råderum.
Fra 2019 og frem vil Lundbeck udbetale mellem 30 og 60 pct. af overskuddet som udbytte til aktionærerne. Tidligere lå udlodningen på mellem 60-80 pct.