• For abonnenter
Erhverv

Danskerne foretrækker fersk dansk kylling, men foodservicesektoren vælger frossen kylling fra Thailand

Op imod 80 pct. af kyllingekødet i restauranter, kantiner og takeway-forretninger i Danmark er importeret som frostvarer fra den anden side af jorden. Oprindelseslandet fremgår nemlig ikke, og kunderne kan derfor ikke tage stilling, som de kan i supermarkederne. Ligesom med kaloriemærkning går foodservice-sektoren under radaren, når det gælder råvarernes oprindelse.

Artiklens øverste billede
Råvarernes oprindelse fremgår ikke ved restaurantmad og takeaway-mad. Foto: Liv Høybye

Når danskerne får valget i supermarkederne, er flertallet ikke i tvivl. De vælger fersk dansk kyllingekød frem for frosset importeret kød.

Anderledes forholder det sig, når de ikke får valget - nemlig på restauranter, i kantiner og i takeaway-butikker. Her anvendes der i nogle segmenter op imod 80 pct. importeret frostkylling

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.