Spotify er klar med milliarder til opkøb
Spotify skal være Netflix for lyd. Derfor skal der gang i opkøbsmaskinen for at skaffe originalt indhold til den svenske streamingkæmpe.
Svenske Spotify vil være for lyd, hvad Netflix er for video.
Det vil sige, at Spotify ikke bare vil være verdens største streamingplatform for musik. Det svenske selskab vil også være samlingsstedet for alt lyd.
Strategien er derfor at producere lyd selv, hvilket sender Spotify i offensiven. Musiktjenesten vil alene i 2019 bruge en halv mia. dollars - ca. 3,25 mia. kr. - på opkøb af podcast-producenter. På den måde vil Spotify – ligesom Netflix – selv eje og producere originalt indhold.
Det skriver amerikanske CNBC.
Spotifys CEO Daniel Ek annoncerede onsdag, at Spotify allerede har fundet det første opkøbsemne. Streamingkæmpen forhandler lige nu om at købe en af verdens største podcast-producenter, Gimlet Media and Anchor.
»Det handler om at opfylde vores mission om at gå fra kun at være en musiktjeneste til at være verdens førende lydplatform,« siger Daniel Ek til CNBC.
Med opkøbet håber Daniel Ek, at Spotify vil tiltrække et bredere publikum. Prisen for Gimlet Media and Anchor er endnu ikke offentliggjort, men ifølge flere amerikanske medier ligger prisen lidt over 200 mio. dollars, hvilket vil gøre opkøbet til den dyreste handel inden for podcast til dato.
Gimlet Media and Anchor er kendt for sit store udvalg af fiktion på podcast. Bl.a. står selskabet bag podcasten Homecomming, som i november blev til en film.
Fiktion på podcast er ikke en genre, som har vundet stort indpas i Danmark endnu, men i USA er det et stærkt voksende marked.
Daniel Ek skrev for nylig i et blogindlæg på Spotifys hjemmeside, at han med tiden forventer, »at mere end 20 pct. af det indhold, brugerne lytter til på Spotify, vil være ikke-musikindhold.«
Spotify-bossen fortæller samtidig, at mens techgiganter som Apple og Amazon investerer i lyd, video og nye robotteknologi, så skal Spotify ikke konkurrere på andet end lyd.
»Jeg er mere interesseret i at dyrke det, jeg skønner som et 100 milliarder dollar musik- og radiomarked, snarere end at konkurrere på et videomarked, der ganske vist er 10 gange større,« siger Daniel Ek.
Spotify præsenterede onsdag sit årsregnskab, hvor omsætningen steg med knap 29 pct. til 39,3 mia. kr. Til gengæld er der stadig røde tal på bundlinjen, hvor underskuddet sidste år nåede 582 mio. kr.