Erhverv

Starbucks-boss afviser kinesisk kaffekædes planer om at vippe Starbucks af tronen

Starbucks bliver udfordret af en lokal komet i Kina, men Starbucks' topchef afviser, at truslen er så stor, at det giver problemer.

Foto: Gene J. Puskar/AP

Den kinesiske kaffekæde Luckin Coffee har kun eksisteret i et år og fire måneder, men har allerede store planer om at overvinde giganten Starbucks på det kinesiske marked ved udgangen af 2019.

Luckin Coffee satser på teknologi og masser af selvbetjening for at holde både priser og omkostninger nede. Den kinesiske kaffekæde har en plan om at have åbent over 4.500 caféer ved udgangen af 2019. Det vil i givet fald overgå Starbucks, der er det førende kaffehus i Kina med ca. 3.600 caféer.

Men Starbucks’ topchef, Kevin Johnson, tror ikke, at den kinesiske konkurrent kan vippe Starbucks af tronen. Starbucks har fortsat tocifret vækst i Kina og mærker ikke problemer, siden Luckin Coffee kom på markedet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Jeg tror, det er usandsynligt,« siger Kevin Johnson til Reuters med henvisning til Luckin Coffees mission om at blive nummer ét i Kina ved årets udgang.

Den amerikanske cafékæde havde i 4. kvartal af 2018 en vækst på 18 pct. i nye caféer i Kina.

»Meget af væksten handler om at bygge nye caféer hele tiden. Bare i sidste kvartal gik vi ind i 10 nye byer i Kina,« siger Kevin Johnson og tilføjede, at hver af disse byer er større end Los Angeles, der rummer over fire millioner indbyggere.

Starbucks-bossen forventer desuden at gentage væksten fra det seneste kvartal i Kina.

Luckin Coffee bygger nye caféer i redkordfart. Men der er bestemt også fart over Starbucks, der åbner en ny café i Kina hver 15. time.

Selv om Kevin Johnson ikke frygter Luckin Coffees offensiv, har den kinesiske konkurrent fået finansielle muskler til at udfordre Starbucks. I december fik Luckin Coffee en kapitalindsprøjtning på 200 mio. dollars fra kapitalfonde i Singapore og Kina. Selskabet er i dag værdisæt til 2,2 mia. dollars efter under halvandet års levetid.

Læs også