Erhverv
0

Makkerpars bilfirma i stor tilbagegang

Stig Jensen og Hans Henriksens fælles bilkoncern er ikke længere et milliardforetagende.

Stig Jensen og Hans Henriksen ses her på et billede fra 2003, hvor de overtog ledelsen og ejerskabet af Andersen Motors. Foto: Andersen Motors

Det er stadig en guldrandet forretning for makkerparret Stig Jensen og Hans Henriksen at sælge Suzuki-biler til danskerne. Men deres fælles bilkoncern, Andersen Motors, er blevet ramt af en heftig opbremsning.

På et år er omsætningen i Andersen Motors faldet med næsten 200 mio. kr., og overskuddet er dykket fra 47 mio. kr. til 37 mio. kr. Det viser et nyt årsregnskab.

Årsagen er bl.a., at bilsalget i 2018 ikke var helt så godt som året før, samt at danskerne i stigende grad vælger små brændstoføkonomiske biler fra til fordel for større biler.

»Suzuki har ikke introduceret nye modeller i 2018, hvilket sammen med tendensen mod større biler har betydet en mindre markedsandel end i 2017. Den mindre omsætning har givet et mindre bruttoresultat,« skriver Andersen Motors i sit nye regnskab.

Bilkoncernen fra Køge kalder alligevel resultatet for »tilfredsstillende.« I år forventer bilfirmaet at øge omsætningen, mens indtjeningen vil lande på et lidt lavere niveau, lyder det.

Andersen Motors består af datterselskaberne Suzuki Bilimport Danmark, Tourgear Nordic, Nedvejning.dk, E-Parts og Andersen Motors Ejendomme.

Det er klart Suzuki Bilimport Danmark, der bidrager mest til omsætningen i koncernen.

Stig Jensen og Hans Henriksen har været ansat i Andersen Motors i henholdsvis 40 og 36 år. Siden 1994 har de været en del af ledelsen i koncernen, men i februar 2003 overtog de samtidig ejerskabet af Andersen Motors.

Tidligere ejede Allan F. Andersen koncernen, og han fortsatte i Andersen Motors’ bestyrelse efter salget af sine aktier. Allan F. Andersen stoppede dog i bestyrelsen i 2006.

Stig Jensen og Hans Henriksen ejer Andersen Motors gennem to personlige selskaber. De to ejere har de senere år trukket store millionudbytter ud til sig selv.

BRANCHENYT
Læs også