Erhverv

Facebook-medstifter langer ud efter Amazon

En af Facebooks medstiftere kritiserer Amazons tjeneste Alexa og beskylder den for at lytte med på private samtaler.

Amazon har haft stor succes med sin højttaler Echo, som man kan styre ved at tale til tjenesten Alexa. Nu møder Alexa dog kritik fra en af Facebooks stiftere. Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Der er ingen grænser for, hvor meget tjenesten fra Amazon, der har fået navnet Alexa, lytter med og gemmer private samtaler. Sådan lyder kritikken af den lyttende og talende Alexa-tjeneste fra Sean Parker, som var en af medstifterne af Facebook. Det skriver CNBC.

»Hvis du har en samtale foran et apparat med Alexa-tjenesten, garanterer Amazon dig ikke databeskyttelse,« sagde Sean Parker i en debat onsdag ifølge mediet.

Amazon og Alexa-tjenesten kom i vælten sidste år, da tjenesten optog en families samtale, uden at familien var klar over det. Optagelsen blev sendt til en tilfældig person fra deres liste over kontakter. Amazon forklarede dengang episoden med, at Alexa havde fejlfortolket familiens samtale, så den troede, at der kom en ordre om at sende en besked til en person.

Også Facebook selv har været kritiseret for, hvordan det sociale medie indsamler data fra brugerne, men alligevel vælger Sean Parker at lange ud efter Amazon med en påstand om, at der er mere grund til at være bekymret over Amazons håndtering af private oplysninger end Facebooks.

Amazon afviser kritikken, og en talsperson slår over for CNBC fast, at virksomheden sætter kundetillid meget højt og derfor tager databeskyttelse meget alvorligt.

Talspersonen forklarer, at de såkaldte Echo-produkter, som indeholder Alexa-tjenesten, kun opfanger lyd, efter at de har hørt et bestemt "wake word", som starter tjenesten.

»Kun efter, at ordet er blevet registreret, bliver lydfilen streamet til skyen, og streamingen stopper så snart, Alexa har behandlet anmodningen fra brugeren,« lyder det fra Amazons talsperson ifølge CNBC.

Sean Parker forlod Facebook i 2006 efter kun knap to år i virksomheden. Han var før det en af stifterne bag fildelingstjenesten Napster.

BRANCHENYT
Læs også