Erhverv

Amazon dropper nyt hovedsæde i New York

Planerne om at bygge et hovedkontor i New York har Amazon nu smidt i skraldespanden. Modstand fra en række politikere ligger bl.a. bag beslutningen.

Amazon, som har Jeff Bezos som topchef, ville opføre et hovedkontor i New York, men de planer er nu droppet. Foto: AP/Ted S. Warren

Kritiske røster fra en række politikere betyder nu, at techkæmpen Amazon har valgt helt at kassere sin planer om at bygge et nyt hovedsæde i New York. Det skriver flere udenlandske medier, heriblandt Bloomberg og CNN.

Amazon annoncerede ellers planerne om at opføre et hovedkontor i Long Island City, Queens, i november.

»Et antal delstats- og lokale politikere har gjort det klart, at de er imod vores tilstedeværelse, og at de ikke vil samarbejde med os om at opbygge det slags forhold, som er nødvendigt for at fortsætte med det projekt, vi og mange andre havde set for os i Long Island City,« siger en talsmand fra Amazon ifølge CNN.

Amazons New-York-placering skulle ellers sammen med en placering i den nordlige del af delstaten Virginia have udgjort Amazons hovedkontor nummer to med kælenavnet »HQ2«.

Forventningen var, at de to nye hovedsæde-adresser hver ville få over 25.000 medarbejdere over tid.

Derudover planlægger Amazon at bygge et mindre kontor i Nashville, som ventes at huse omkring 5.000 ansatte. Amazons har i dag sit »HQ1« i Seattle, og planerne om sætte nye Amazon-nåle i Virginia og Nashville, Tennessee, består.

Amazon oplyser, at der ingen planer er om at påbegynde en ny søgning efter en ny adresse til hovedkontoret, efter at New York er droppet.

New Yorks guvenør, Andrew Cuomo, og New Yorks borgmester, Bill de Blasio, havde ellers ifølge Bloomberg lobbyet for at få Amazon til byen, men fra starten af var modstanden alligevel for stor lokalt.

Bl.a. var der frygt for, at huslejepriserne ville stige og skubbe nuværende borgere ud, samtidig med, at den store tilgang af nye Amazon-medarbejdere ville belaste den allerede hårdt ramte undergrundsbane.

Også myndighedernes tilsagn om at støtte med 3 mia. dollars - svarende til knap 20 mia. kr. - for at lokke Amazon-hovedsædet til New York har mødt stor modstand lokalt.

BRANCHENYT
Læs også