Erhverv

Amerikansk medicinalkæmpe afslutter opkøb og bekræfter sænket prognose

Foto: Imaginechina via AP Images

Amerikanske Eli Lilly, der på markedet for midler til diabetesbehandling er en stor konkurrent til danske Novo Nordisk, har styrket sin forretning på et andet område.

Eli Lilly har således gennemført opkøbet af Loxo Oncology, der blev annonceret i starten af januar, og får dermed adgang til en portefølje af lægemidler til behandling af kræft.

- Vi er glade for at annoncere gennemførslen af vores opkøb af Loxo Oncology, der vil udvide bredden af vores portefølje af medicin til behandling af kræftformer, der er forårsaget af specifikke genabnormaliteter, siger Anne White, der er chef for Eli Lillys kræftafdeling, i en meddelelse.

Eli Lillys bud på 235 dollar per aktie for Loxo Oncology værdisætter hele selskabet til omtrent 8 mia. dollar - eller godt 53 mia. kr.

Sammen med meddelelsen om gennemførslen af købet bekræfter Eli Lilly også de forventninger, som selskabet måtte sænke den 6. februar - blandt andet med henvisning til effekten fra opkøbet.

Forventningerne peger på en justeret indtjening per aktie på 5,55 til 5,65 dollar per aktie, mens den tidligere forventning var et resultat på 5,90-6,00 dollar per aktie.

Forventningerne til toplinjen blev i starten af februar ligeledes justeret lidt ned til 25,1-25,6 mia. dollar fra tidligere 25,3-25,8 mia. dollar.

Læs også